TEMPS VENUT

Un relat de: Ness

És aquella hora que no és de ningú, quan clou la nit i s’alça el dia mentre la fresca creix i la son et té estabornit. No para de ploure des de fa dos dies i el veïnat està nerviós vetllant el riu. Ha crescut de valent i l’aigua baixa enfurismada, de color terrós i plena de brossa que ha anat arreplegant.

Des del pont del passeig tothom hi bada quan de sobte un arbre, arrossegat per la fúria del riu, topa espetegant en un dels arcs del pont. Ara tot és fosc, mogut i confús. Una pressió punyent l’empeny i l’enfonsa revoltant-lo de fang, fulles i molta aigua que l’ennuega. Rep empentes i cops secs que l’estremeixen i cada vegada es pot moure menys, cada vegada se sent més feble, sense aire, sense forces... Quan de sobte una estrebada el desperta i s’adona que tothom se’l mira amb cares llargues, atabalades, algunes plorant.

Amb deu anys en Jofre fou rescatat d’un riu descontrolat per l’aiguat que es va emportar mitja població. Un veí ajudat per una corda el va poder treure de l’aigua. Encara ara tenia malsons. D’ofici comptable, va treballar per la fàbrica de teixits del poble durant quaranta anys. Conscient de ser un supervivent va considerar que a partir d’aquell ensurt havia de recuperar i deixar viu cada moment de la seva vida. Tots els segons que venia per diners, fent feina en aquella fàbrica, els recuperaria immortalitzant-los. Començà a recollir còdols de les lleres del riu per fer-ne mosaics a casa seva revestint taules, cadires, el camí del jardí, les parets de la casa, la façana... Els còdols eren com ell, roques dures, allisades i arrodonides pel frec de les aigües. Fins que de nou un aiguat el va sorprendre recollint còdols al voral del riu.

En Jofre va ser arrossegat per l’aigua uns quants quilòmetres abans no en va poder sortir. Xop i entumit s’assegué a terra per respirar quan s’adonà d’una cinta que li voltava el canell i quedà glaçat en llegir-hi: “Central d’anàlisis i distribució de VIDES. Porta d’expedicions al destí de segones oportunitats”.

Comentaris

  • Bona vesprada Ness: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 29-01-2022

    Hola, Ness: Gràcies per la teua visita i la teua opinió sobre el meu poema "Les semifuses", en el qual em dius que és "broll de versos".
    Sí, aquest conjunt de poemes el vaig enviar a un concurs per no he guanyat. Hi ha que són més originals i ha de saber qui ha guanyat.
    M'alegre que t'haja agradat.
    Una abraçada.
    PERLA DE VELLUT.

  • Hola bona vesprada Ness [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 21-01-2022

    Hui m'he recordat de tu. Espere que et vaja bé la vida i la resta també. Et done la meua felicitació de la teua onomàstica. Espere que ho passes en el dia de hui.
    Una forta abraçada. L'últim relat meu ja està editat fa uns dies. Quan pugues i tingues temps, naturalment.
    Bona nit i fins a l'altra.

  • Aprofitar la vida[Ofensiu]
    Marnusa | 10-01-2022 | Valoració: 10

    Preciós relat. M'ha encantat la manera en com aconsegueixes fer-nos reflexionar sobre la vida, la senzillesa de saber viure-la i aprofitar-la, però sobretot agrair i valorar les segones oportunitats.

    Salut!

    Marnusa

  • Supervivent. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-01-2022 | Valoració: 10


    Hola, Ness: Molt ben plantejat, aquest relat, on en Jofre com a supervivent de l'empresa. Si va treballar quaranta anys a la fàbrica de teixits, ja és per a tenir experiència.
    N'hi ha agrada molt com està desenvolupat.
    Enhorabona i sort.
    Gràcies per la teua visita i el teu amable comentari a "Ets l'ocell de bosc", on em dius que és "volàtil". M'alegre que t'haja agradat.
    PS: Et comente que d'ací a uns dies ja posaré a publicar el meu relat "al treballador", hi ha temps fins al 20 de gener.
    Una abraçada i fins a l'altra. Bona nit.
    PERLA DE VELLUT

  • Temps aprofitat[Ofensiu]
    Prou bé | 08-01-2022 | Valoració: 10

    Molt bon relat. M'ha agradat el què hi diu i com està escrit!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Ness

Ness

82 Relats

400 Comentaris

36237 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
... Despullo l'ànima escrivint versos
des que tinc ús de raó.
I és que els versos estimen les paraules
però els poemes les fan grans!
...................................
ness3cat@gmail.com