Set haikús de la Terra que canvia

Un relat de: Sibil·la de Fortià

I
S'enlaira el fum
que escup la xemeneia
La pluja es fa plor

II
Hem xuclat el riu
i l'hem omplert de merda
L'aigua se'ns esmuny

III
Esbramega l'ós
al mig de la vall quieta
Sap que és el darrer

IV
S'alça el ciment
de la terra esbardellada
L'horitzó es trenca

VI
Furga el pescador
en la xarxa sense peixos
El mar és un desert

VII
Mars que es remouen
amb terrabastalls de glaç
El món s'escalfa

Comentaris

  • Canvi climàtic[Ofensiu]
    F. Arnau | 18-03-2008 | Valoració: 10

    Uns haikus excel·lents sobre el canvi climàtic, del que l'home és el principal culpable. Cal despertar les conciències i aquesta de la Literatura és una bona manera.
    Jo també porte fent haikus des de que els vaig descobrir, ja fa uns quants anys. Els trobe un gran ejercici poètic.
    Per cert, he presentat tres reculls al Premi d'Olot, no sé si tu també n'hauràs presentat.
    Ací al web de RC també tinc uns quants reculls de haikus publicats.
    Una forta abraçada!
    ... I molta salut!

    FRANCESC

    PS I moltes gràcies pel comentari tan afalagador.