Records amarats de tristor

Un relat de: Martasolmoix

Gener. El Marc mira el cel i compta totes les estrelles que passen i les que resten quietes, silencioses. La Lluna no hi és. Deu estar tapada pels negres núvols que indiquen que aviat arribarà una tempesta.

No hi ets. On has anat Ona? Et busco per tot arreu però no et trobo i d'aquesta manera m'entristeixo. Em trobo sol. El Sol es troba dins d'una habitació fosca i deixada i intenta treure petits raigs d'alegria però aquests es perden per les parets fredes. El Sol s'acaba. El Sol ha durat molts anys i ara, es desespera. La lluna segueix sense aparèixer.

Febrer. Les pluges i el fred invaeixen el Marc que seu al costat de la llar de foc i encén la televisió, però no l'escolta. El Marc és dirigeix i navega cap als seus pensaments. S'estira i recorda velles imatges, tan belles, que ja són borroses, mentre s'adorm en un amarg son. De cop i volta, la mare em crida: << - Marc a taula!>>. El Sol es sent sol.

El Marc parla amb veu alta preguntant-se a si mateix i pensant que d'aquesta manera ella el repondrà.: << No t'enrecordes d'aquells bons moments??>> Ens estimàvem tant... .Ahir jugàvem i avui ja no hi ets. El Marc és troba en un món abstracte. Lluny de l'Ona i de la realitat. La Lluna fa patir el Sol cec.

Març. Les flors i els colors començen a brotar. Cada vegada veig més colors que em recorden a tu. Escolto les flors com em parlen i també escolto de l'habitació de la meva germana aquella cançó, la nostra cançó. Com es deia... a sí! You're beautiful... que ens agradava tant i entro en les meves cabòries, pensant en tu, només en tu. Als matins, el Sol ja no il.lumina el paisatge i aquest s'ha tornat fosc i lleig. Només es veuen núvols i pensaments desagradables i a la nit miro el cel i veig estrelles, però de la lluna, ni rastre.

Avui a l'institut, hem parlat de tu, Ona. Tots hem diuen que t'oblidi però jo, no puc. El Marc tremola i plora. Et trobo a faltar. Avui per això, han brillat petits raigs de llum. El Sol intenta sortir d'un pou profund, però li costa. Demà, ho tornarà a intentar. << - Encara no t'ha arribat el moment plànyer i dolç?>> Ona, jo t'estimo-.

Abril. Finalment ha arribat la primavera i les orenetes retornen contentes sobrevolant la nostra zona. Avui he comprat roses, una per la meva mare, una per la meva germana i una per tu..., però crec, que aquesta, encara que la posi amb aigua és pansirà.... o sinó, la deixaré secar. A la nit, he sortit a prendre la fresca i he vist la Lluna, però jo encara no he vist la meva Lluna.

Encara no m'has enviat cap carta, no m'has trucat i no m'has enviat ni un sol trist missatge al mòbil. <<-Per què no em respons? Et vols fer la forta? Em vols fer patir? >>El Marc ja no sap que fer, es troba tan sol... i el Sol cada dia vol sortir més, l'únic que els núvols que semblen somnis boirosos, li impedeixen.

Maig. La Lluna vol intimidar el Sol i ho aconsegueix. El Sol s'arracona sol i trist i la Lluna no ho veu. <<-Ona t'has oblidat de mi? Per què no intententes recordar com era el teu amic Marc?>> Crec que ja no recordes si tenia els ulls blaus o si era castany...

El Marc llegeix el diari, però de mica en mica, els ulls se li tanquen. De cop i volta, el Sol il.lumina un paratge desconegut, i troba la seva Lluna. El Marc es desperta i... << - Ona on t'has posat?- he sentit la teva dolça veu. On ets??>>. El Sol brilla sense intensitat, i els núvols li intenten fer la guitza.

Juny. Ultims dies d'escola i fa molta calor a les classes. Tenim totes les finestres obertes i el Sol intenta posar-nos morenos abans d'arribar a l'estiu. El Marc busca dins la cartera un llapis i la calculadora. Avui tinc un examen. Els números em tornen boig, ja no sé si he de sumar o de multiplicar. La Lluna no reconeix que fa mal al Sol.

El Marc apaga l'ordinador desanimat. Fa dies que mira si rep algun e-mail de l'Ona. Avui li he enviat un. Espero que se'l llegeixi i que em contesti. El Marc queda amb els seus companys i decideixen anar al cinema a veure una pel.lícula d'acció. El Sol busca companyia..

Juliol. Comencen les vacances i com cada any, aniré a la platja i quedaré amb els meus amics estiuencs. Ens explicarem novetats. Espero. El Sol ja no està tan trist.

Ja era hora! Finalment m' has contestat! <<- Per què trigaves tant?? >>El Marc està content i l'Ona ja no està enfadada. Quan he rebut el teu missatge dient-me que estaves bé i que pensaves amb mi, t'he trucat. El Sol cada vegada fa més escalfor.

Agost. Avui hem fet una cursa a la platja, a veure qui nedava més ràpid i arribava abans a les boies grogues. Hem guanyat el meu veí i jo. Les teves amigues ens miraven i ens han premiat amb un sopar a casa d'elles. << - Parles amb elles, Ona>> ?. El Sol salta i la Lluna dorm.

El Marc dorm estirat a la sorra i una onada el desperta i el deixa ben xop. El Sol riu. L'Ona l'ha trucat. Demà arribarà del viatge a Itàlia. Ha passat tant temps... la Lluna s'ha desvetllat d'un somni molt llarg.

Setembre. Han començat les classes i t'he vist tan maca... Has canviat. La teva pell morena ressalta amb el teu vestit blanc. El Marc parla amb ella, Ona.... . Avui a la nit he vist la lluna, que somrient, m'ha enviat un petó .

La ràdio sona mentre fora el carrer cau una forta pluja. El Sol ha marxat amb la cua entre les cames i uns núvols forts i foscos han aparegut. L'Ona i el Marc s'han enfadat.

Octubre. L'Ona busca algú amb qui parlar i s'arracona sota un arbre. El Sol torna a estar trist. Avui no hi ha estrelles, i la Lluna tampoc no hi és.

El Sol plora amagat darrere quatre núvols i un inmens Sant Martí apareixen els colors que tant li agraden a l'Ona. Els colors em recorden els bons moments que vam passar junts. Set colors, i cada color un bon record.

Novembre. Avui fas anys Ona. << - T'ha agradat el regal que t'he fet??>>. Els ulls blaus de l'Ona brillen i ella, fa caure alguna llàgrima que perduda, s'arrosega fins caure al terra. La lluna està contenta.

El Sol dibuixa l'ombra de l'Ona i ella, deixa anar un somriure i em besa la galta. El Marc espera no esborrar aquest pensament.

Desembre. L'any s'ha acabat. El Marc i l'Ona han passat per uns moment difícils. El Sol intenta esborrar els mals moments

El Marc i l'Ona tornen a estar junts. El Sol estima la Lluna i ja no hi haurà cap núvol que ho impedeixi.



Comentaris

  • de tristor tristor...[Ofensiu]
    petita89 | 30-10-2006 | Valoració: 10

    Holaaaaa!!! m'ha agradat molt aquest relat. M'he sentit identificada amb la Lluna i amb l'Ona...


    aix! que vagi molt bé!

l´Autor

Foto de perfil de Martasolmoix

Martasolmoix

6 Relats

15 Comentaris

8057 Lectures

Valoració de l'autor: 8.80

Biografia:
HOLA!!!!! Em dic Marta !.... Vaig néixer el 5 de novembre de 1989...
M'agrada molt llegir i escriure i en aquests moments estic cursant 2N de CF Educació Infantil.


MolTS PEtONETS X TOTHOM!!!!!!!



...No sabia que estava imaginant dins la meva pròpia imaginació...