Post-eleccions, nous governs i un sistema depredador

Un relat de: Josep Bonnín Segura
Encetaré l’article amb una frase del diputat per la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, totalment d’acord: “Alguns són mercenaris parlamentaris al servei de la banca”.
El capitalisme agressiu i depredador actual, ha estat accentuant la diferència de la plusvàlua, que existeix entre la producció que crea o genera un treballador i el sou o salari que rep a canvi; fins a crear situacions socials insostenibles, injustes i aberrants. A alguns països europeus més que a altres. El cas de l’estat espanyol és de vergonya.
El greuge i la diferència de la plusvàlua que en parl, les empreses, banca, multinacionals, la carrega llavors a l’administració pública que ha de corregir aquest desequilibri i situació de precarietat, que ells mateixos han creat; amb distints tipus d’ajudes que es paguen amb els doblers públics.
La situació és tan injusta, que mentre els que la generen poden tenir incentius fiscals, i esser ajudats des de la mateixa administració a través d’una legislació afavoridora fiscalment. A més, el mercat financer, pot crear empreses, tipus fundacions socials, que a més d’esser una hipocresia i un insult, els hi representa uns beneficis fiscals i d’imatge, amb una publicitat tova per mostrar lo bons que són i lo preocupats per les persones que pateixen; les quals són ells mateixos que han creat amb el seu afany de treure beneficis salvatges. Ho poden fer i ho fan amb la connivència de diversos governs, sobre tot quan governa la dreta.
Els extrems que vuit-cents quaranta mil infants viuen en situació de pobresa crònica dins l’estat espanyol; i que la tassa de pobresa infantil arriba al 35%, incrementant cada any, no fa més que corroborar el que escric.
Els darrers anys, les condicions de treball que s’imposen s’acosta més a una casta d’esclavatge del segle XXI. Malgrat el Govern Espanyol s’ompli la boca de recuperació econòmica i la creació de llocs de treball, és un insult vist que el salari mínim interprofessional, no parl d’altres països europeus de moment, es troba amb els sis-cents quaranta set euros mensuals; i no cal que sigui l’Unió Europea, que digui, que no cobreix les necessitats bàsiques dels treballadors.
La sacro santa Constitució Espanyola de 1978, contempla uns drets fonamentals de les persones. Entre ells el dret a un habitatge digne, a una feina digna , sanitat, educació... aquests drets als darrers quatre anys han estat vulnerats pels governants que hem hagut de patir, donant suport al gran capital i cada cop atemptant de manera més descarada en contra de les classes populars.
Ara s’estan ultimant els darrers pactes entre forces per ocupar, ajuntaments, Consells i Govern Balear; i s’espera d’una vegada un vertader canvi amb la manera de fer política per part de l’esquerra. Més treball i menys privilegis. Més mirar per les prioritats ciutadanes i menys agranar cap als partits a la recerca d’una cadira segura i unes cotes de poder.
Les eleccions de 24 M, han marcat una fita de lo que vol una gran part del poble, un canvi significatiu perquè n’està fart. Esper que les constitucions de les diverses administracions públiques, i per part de les forces polítiques que les assoliran ho tinguin ben en compte.
No estem per verbes ni per enganys ni decepcions, i que una part de la ciutadania tindrà un treball participatiu a l’hora de fer política. Ja no es deixarà que es faci tan sols una política de despatxos on nosaltres no hem comptat per res.
A Sóller, segueix de molt a prop les negociacions entre el PSOE i MÉS i esper que la coherència sigui el garant per un nou consistori pel benefici dels ciutadans i ciutadanes de la Vall. Duen feina feta, ja que començaren a establir punts programàtics durant la creació de “Junts per Sóller” per tant una part de la tasca està feta. Ara queda la batllia, que també s’està negociant i esper que el seny guií les negociacions pel bé ciutadà.
La darrera de Carlos Simarro(PP), ha estat demanar suport al PSOE, per un pacte i inclusiu els hi han ofert la batllia. Patètic i d’òpera bufa; fins a quin ridícul és capaç d’arribar, no se sap.
Dia 13 pens assistir a l’entrega de la vara al nou batlle; esper que s’obri una nova etapa i un nou model polític per bé de tots.
Acab felicitant a n’Aïna Colom, pel seu darrer article al setmanari passat.

Josep Bonnín

Comentaris

  • Felicitats pel canvi![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 26-06-2015 | Valoració: 10

    A Sóller, a Mallorca, arreu! El patetisme, la poca imaginació ha portat els pepistes on són ara. Ens ha costat Déu i ajuda fotre'ls fora, però crec que anem bé. Aquesta Setmana Santa vaig ser per Sóller, que el desconeixia i vaig quedar impressionat per la seva bellesa, per la campaneta del tramvia estirant la corda i els robiols ensucrats tan bons! Vius en un tresor. Una abraçada, Josep

    Aleix
    .

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

537904 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!