poeta dóna classes a domicili

Un relat de: Capdelin

La foscor és íntima, està latent
dintre teu.
Cal travessar aquest límit fosc.
Flash!

És un error de circumstància
buscar la lluna dins del pou.
Les estrelles
són distants entre elles,
però es reuneixen
per a què tinguis cel.

Et sents sense rostre
com un gram amassat en el fang
de l'univers.
Res és petit,
l'insecte té moltes ànimes.

Deixa de plorar o no sabré
si ets gos, pollastre o màrtir
o què.

Puja el volum de la música,
crema aquest llibre,
crema't a tu, viatja
i porta les cendres al mar
o a la tomba de Kafka.

Fes un graffiti
en la teva habitació
que digui quelcom bonic
o quelcom porc, però que digui
i embruti aquestes parets
que et coneixen tant.

Sí, ja sé, aquell adéu
va ser un llampec
en la zona més blava del cor.
Sí, ja sé, l'espasa tant lluny
i la ferida tant fonda!

Surt d'aquest pou,
no escoltis els trets en l'aire,
ni miris la saba vermella
dels arbres.

Surt d'aquest pou,
no ets déu, però sense tu,
el món és ... menys

i... escriu,
escriu malgrat que la poesia
i les llàgrimes
no hi càpiguen en la paraula.

Comentaris

  • cucadellum | 28-10-2005

    Felicitats!

    M'ha agradat el que expressa aquest poema. Em recorda les moltes vegades que, intentant plasmar el millor de mi, m'he quedat a les portes del pou cercant la lluna dins.

    Espero aprendre molt amb els vostres escrits!!

    Gràcies per llegir-me ;)

  • Imperatius[Ofensiu]
    angie | 28-10-2005

    La utilització dels imperatius en aques poema, dóna una força notoria al sentit general.
    La interpretació particular em dóna a entendre que l'ambient i la inspiració, necessiten estar preparats per a escriure, i que sense la poesia no es pot viure.
    Jo afegeixo unes paraules de Becquer :
    " No digáis que agotado su tesoro, de asuntos falta enmudeció la lira; podrá no haber poetas pero siempre habrá poesía".

  • La Banyeta del badiu | 28-10-2005 | Valoració: 10

    Renoi, quina sort !!, si tu vens, putzer n'apendre !!.
    Ets un gran mestre.
    Un petonet. Pilar

l´Autor

Foto de perfil de Capdelin

Capdelin

987 Relats

4380 Comentaris

1306922 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Si aconseguim
entendre'ns sense estar
del tot d'acord,

si aconseguim
que el temps només sigui
un escenògraf a sou,

si aconseguim
una paraula sense llençar-nos-la
a la cara, enamorar-nos
sense sorpreses ni flors,
estimar-nos lluny del llit,

si aconseguim
que els records siguin
un ahir suplent,
que pesem més despullats
que vestits,
que inventem la vida
cada matí,

després,
ens serà molt fàcil
ressuscitar els morts
i moure les muntanyes.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

( POEMA " preparant el miracle ",
d'en Capdelin )