Nit de Nadal

Un relat de: Imma Cauhé

Era la Nit, la que per molts, era la nit alegre de Nadal. Com cada any la gent s’amuntegava davant dels aparadors que lluïen les seves millors gales amb totes les llums enceses, guarnits amb garlandes, papers de colors, flocs de neu, estrelles, paperets brillants...
Tothom anava carregat de coses (la major part inútils), atrafegats en plena disbauxa; metros, busos, cotxes, caminant... circulant amunt i avall com formigues a la boca del formiguer.
La majoria anaven de compres malbaratant, comprant... i comprant... tot i que ja tenien masses coses i no sabien què més comprar, però seguien, ja tenien els braços plens de bosses, ja no els cabia res més, però no deixaven d’augmentar el nombre de paquets, fins el punt que no sabien ni com abarcar-los.
Aquell noi, des d’un racó, mig mort de por i de fred, esporuguit s’ho mirava amb ulls espantats. Tot això, era tan nou i estrany a per ell! Mai havia vist fins ara tanta quantitat de persones, tanta quantitat de llum, tantes coses que no sabia perquè servien ni mai podia haver-se imaginat que existissin. Mai tampoc havia vist tantes persones juntes, ni havia passat tant de fred ni tanta por. És que tothom s’havia tornat boig? On havia anat a parar!
Ell que havia passat tantes desventures per poder arribar a un lloc civilitzat on trobar l’elixir de la vida, la sort, la fortuna... Això era la civilització?
Aquella nit, tot just havia posat peu a terra en aquell indret, feia uns dies, s’havia amagat sota la caixa d’un camió allà a l’Àfrica i ple de terror havia aguantat aferrat sota aquella caixa esperant poder sortir en el moment propici.
Ara feia uns moments, el camió havia parat, i poc a poc amb molt de sigil va despenjar-se fins l’asfalt, i havia corregut a un raconet fosc per passar desapercebut.
On havia arribat? Què era tot aquell batibull. Potser la vida en la seva aldea no era tant dolenta, com faria per poder pair tot això? Tota aquella disbauxa? Podria viure entre aquells éssers tant diferents?
...I tant lluny dels seus! aquell viure seria com una mica morir, fugint del desert, de la calor i la desolació, havia arribat al fred i a la soledat del món civilitzat.

Comentaris

  • NADAL DE CONTE[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 08-11-2014 | Valoració: 10

    Hola Imma,
    Ja està publicat : http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=833
    Gràcies.
    P.D

    No hi cap límit, pots enviar-nos totes les històries que vulguis.

    tribuna@guimera.info

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 01-11-2014 | Valoració: 10

    Tenim en marxa el NADAL DE CONTE

    El teu escrit ens sembla molt escaient.

    Gràcies.

    tribuna@guimera.info

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 01-11-2014 | Valoració: 10

    Tenim en marxa el NADAL DE CONTE

    El teu escrit ens sembla molt escaient.

    Gràcies.

    tribuna@guimera.info

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Imma Cauhé

Imma Cauhé

36 Relats

93 Comentaris

27385 Lectures

Valoració de l'autor: 9.82

Biografia:
Mestre i Psicòloga.
Sempre havia estat la filla de... la germana de... he hagut de aferrar-me a la meva identitat, construir-me el meu jo.
Sóc diversa, activa i entusiasta. Sé que no pinto massa bé, que no escric massa bé, però he decidit que aquesta sóc jo i m'agrada que ho sàpiga la gent que vulgui coneixem.
M'agrada viatjar, llegir, escriure, pintar, estar i xerrar amb els amics, i fins i tot tenir un hort, i la informàtica, aquí alguns dels meus blogs.

http://imma-concepcion.blogspot.com.es/ varis
http://immacauhe1.blogspot.com.es/ pensaments i vivències
http://imma-cauhe.blogspot.com.es/ hort