Malgrat tot

Un relat de: Espiral
El rellotge de la cuina marcava les nou i cinc de la nit. Havia sigut un dia de molta feina per la Maria i justament en Bernat havia decidit posar-li mes difícil i no provar ni una engruna del sopar. Farta de repetir-li va apropar la cullera a la boca del seu fill. Ell mut fins aleshores va començar a cridar, moment que ella va aprofita per ficar-li la cullerada de llenties. Ell les va escopir i es va posar a cridar encara més fort. Ella, neguitosa, va intentar calmar-lo, però ell la va apartar i d’una rabieta va trencar el gerro de porcellana que els havia portat la tieta Natalia de la Xina. La Maria ja no podia més i va esclatar a plors. Va dir-li que ja n’hi havia prou, que sempre havia de fer el numeret i donar-li feina, que els nens normals no feien allò; els nens normals estimaven les seves mares, es portaven bé i els hi feien petons, però ell no, ell havia decidit ser… Abans de pronunciar la paraula autista va callar i es va penedir de tot el que havia dit. El seu fill la mirava amb els aquells ulls grisos inexpressius, sense pestanyejar. Ella no va poder sostenir-li i la mirada; no volia que la veiés plorar. Va respirar fons i va posar-se a recollir els trossets de ceràmica del terra de la cuina . Ell la seguia mirant. En acabar, ella es va estirar al sofà i va tancar els ulls, esgotada.

De sobte, va notar el tacte d’unes mans fines que li acariciaven la galta, encara humida. Després va sentir un alè i el contacte d’uns llavis, quasi imperceptible. Hagués aturat el temps en aquell instant, el primer cop que el seu fill li feia un petó. Va sentir un esclat de joia dins seu, que la impulsava a aixecar-se i abraçar-lo però en comptes d’això va restar immòbil fent que dormia, conscient que un somrís la delatava. Perquè malgrat tot, l’amor que sentia per aquella criatura era incondicional, l’estimava per sobre de qualsevol cosa en el món.

Comentaris

  • El pes del petó[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 17-05-2012 | Valoració: 10

    Per dura que sigui la situació, per difícils que siguin aquests moments que has retratat tan bé i tan sincerament, s'ha de reconèixer que el pes d'un petó, aquell petó, és esborronador. La pell de gallina imaginant-me la situació. Un cop més, els teus relats denoten aquesta realitat tan nostra i tan sentida. Una abraçada.

    Aleix

  • Un relat trist...[Ofensiu]
    Gemma Matas Gustems | 16-05-2012 | Valoració: 10

    Un relat trist.
    El patiment d’una mare davant d’un cas com aquest, no té mida. És molt penós saber que el teu fill es així i has d’atenir-te a la realitat que tens present, però en un cas com el que planteges, el valor d’aquell petó és incalculable... el fill ha de veure que és correspost, no ha de trobar la fredor de la reacció de la mare de seguir dormint. Quantes vegades tornarà a sentir aquelles mans acaronant-la, aquells llavis besant la seva cara?
    Malgrat tot l’amor de la mare per aquella criatura la venç i la mateixa sorpresa que li provoca aquella reacció inesperada, supera el seus sentits.
    Colpidor i dur...
    Una abraçada.
    Gemma

l´Autor

Foto de perfil de Espiral

Espiral

54 Relats

153 Comentaris

60138 Lectures

Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:
...I al capdevall descobrim amb sorpresa
que fet i fet, l'essencial s'amaga
rere el gest repetit sense peresa
rere el somriure que ens infon coratge
i sobretot rere l'amor que es dóna
sense exigir favors ni recompenses.

Miquel Martí i Pol


¿Qué es poesía? dices mientras clavas
en mi pupila tu pupila azul.
¿Qué es poesía? ¿Y tú me lo preguntas?
Poesía... eres tú.

G. A. Bécquer


si voleu descobrir-me una mica més... http://lletresiespirals.blogspot.com.es/