L'oblit

Un relat de: AVERROIS

Amb les mans rugoses, tremoloses, i el cos lleugerament cot. La mirada trista, llunyana, i envellit pel temps, l'avi camina penosament pel passeig a la vora del riu.
S'atura de tant en tant, els seus ulls miren al seu voltant, per recordar, quantes diades, quantes alegries, records d'infantesa…
Com rodolaven les rialles de boca en boca, mentre aquells cossos petits s'amagaven darrera dels arbres. Les vegades que va passar per aquell passeig amb els seus pares el dia del Ram, els dies de col·legi amb els amics, amb l'Anna quants cops vàrem parlar d'amor asseguts a aquell banc.
Ai! pensa, qui tornes al ahir, quan el meu cos era jove i el meu cervell podia rimar paraules d'amor, qui tornes al ahir quan encara podia sentir, riure, ser feliç al costat de la meva estimada.
Recorda que moltes vegades li han dit que el passat no tornarà mai més i que ha de viure el avui, però quin avui?. El avui d'un cos desgastat, ple de malalties, de deliris, com pot fer un estat així perdre els grats records del ahir.
Un llàgrima tèbia rodola molt lentament, mentre els seus ulls enrogits es tanquen tan sols per uns moments. Desprès continua caminant, a poc a poc, amb l'esperança que els records tornin a ell, i mantenir viva la seva esperança d'un demà no gaire llunyà, al costat del seu amor perdut.






Comentaris

  • Conve un canvi d'ulleres, o potser només de vidres ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 29-05-2005 | Valoració: 10

    Hola,

    M'agrada molt, però insisteixo - respectuosament - en que persistir només en la part fosca, i/o negativa, que sen's dubte i és i tots tenim o tindrem, ho ham tingut, o...

    També hi han d'altres històries, oi ?

    La teva companyia de tants i tants anys, que escrius d'axiò. Que forem sense ella ?.
    Ells fills i potser ja els nets, que ens dius d'aìxò ?
    Està clar que este de pas, que dit de forma poetica, osn només UN SOMNI DE DEU, i enten que dic SOMNI, no MALSON !.

    Escrius molt be, com un angel, però ara com ara com un ANGEL NEGRE o un ANGEL CAIGUT, ja que sinñi - amb raó - farem emprenyar als negres, i certament aquesta es la meva ultima intenció,

    Espero un missatge teu a www.guimera.infotenim coses per parlar i veure, d'això segon espwero molt de tu, ja que vius o vas nèixer també en terrenys que avui estan al FORAT NEGRE . ( potser per això estas pessimista ,oi ?

    www.guimera.info/avui/tribuna aquests son els meus/teus territoris. Espero una història POSITIVA per a penjar.

    GOD SAVE THE CATALAN PEOPLE

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

371047 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!