L'ETIQUETA

Un relat de: Naleh Telma
Hi ha un segell que et marca, una etiqueta. Cadascú té la seva. Des del moment abans de néixer, ja estàs fitxat. A partir de llavors, una part de la teva història ja està escrita. L’etiqueta determinarà la teva vida, el teu present i el teu futur.

Tindràs sort si el teu etiquetatge ha estat fet de manera correcte. No vulguis ni imaginar el que et pot passar si no tens una etiqueta ben definida o si no et poden classificar. Sorgeixen els nervis, no ens podem imaginar una persona sense un etiquetatge ben definit. Ens inquieta, ens incomoda, ho hem de saber. Quina és la teva etiqueta? Això s’ha de veure ben clar, s’ha de lluir a la vista de tots, no pot causar confusions.

El teu etiquetatge ve acompanyat per unes instruccions de fàbrica. Aquestes indiquen quin ha de ser el teu funcionament i et dona les pautes que has de seguir si vols ser socialment acceptat. Compleix la major part de les instruccions. Intenta seguir la línia que marquen, la tendència, no t’allunyis del carril pel qual se’t guia. No es recomana.

Acceptem dos tipus d’etiquetes: XX si ets una dona, XY si ets un home. No vulguis anar més enllà. Ho simplifiquem amb dos grups. És més senzill. Ens agraden els generes ben definits, pautats i diferenciats.

Si t’etiqueten com a XY, et diran que ets un home i en el teu llibret d’instruccions posarà que el teu color preferit serà el blau i que t’agradarà jugar a cotxes i a videojocs. Seràs fort, valent, atrevit, un líder innat. Fins i tot, si vols, algun dia podràs arribar a ser president. També t’agradarà jugar molt a futbol, i si se’t dona bé, podràs arribar a ser un milionari com en Messi. Si ets molt fort, podràs arribar a ser un gran bomber, seràs un heroi. Si ets més de números, qui diu que no puguis ser el nou Einstein del segle XXI? Et casaràs amb una dona guapa, responsable, la futura mare dels teus fills els quals criarà encantada perquè serà el que més desitgi fer del món. Recomanació: a l’hora de triar la parella és important que aquesta sigui de l’etiqueta contraria a la teva. T’estalviaràs molts problemes.

Si t’etiqueten com a XX, et diran que ets una dona i en el teu llibret d’instruccions posarà que el teu color preferit serà el rosa i que t’agradarà jugar amb nines i a “pares i mares”. Seràs dolça, reservada, una bona nena, obedient i responsable. Fins i tot, si vols, algun dia podràs arribar a formar una gran família amb els teus fills i el teu marit. No et posis massa en el món del futbol, no val la pena, no t’acabarà d’agradar i és més cosa d’homes. Fins i tot, encara que t’agradés molt i se’t donés bé, mai podries arribar a ser una milionària com en Messi. Tampoc et plantegis la presidència, és un lloc massa ambicions per a tu, el caràcter que et designa la teva etiqueta no t’ha preparat per assolir una postura com aquesta. El que probablement voldràs ser serà mestra o infermera, o fins i tot, estudiar alguna cosa de llengües. Aquestes professions s’adaptaran més a la teva forma de ser. Et casaràs amb un home fort, ric, amb una bona feina per mantenir-te. Recomanació: a l’hora de triar la parella és important que aquesta sigui de l’etiqueta contraria a la teva. T’estalviaràs molts problemes.

No et qüestionis el que t’ha tocat, no és negociable. És el que et toca i punt. T’has d’aguantar. No vulguis sortir-te de la línia ni ser original, no vulguis destacar de la tendència general. Deixa enrere les teves idees revolucionaries. Segueix les teves instruccions segons et marqui l’etiqueta. No ens agraden els que no segueixen les normes, els que es desvien de les pautes, ens inquieten i ens posen nerviosos. De seguida ens els intentarem treure de sobre.

Si us plau, segueix les normes que se’t han donat en funció del teu etiquetatge.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Naleh Telma

6 Relats

4 Comentaris

3803 Lectures

Valoració de l'autor: 8.33

Biografia:
Escric per entendre'm.

A vegades tinc massa coses donant voltes dintre meu.

M'agrada molt el mar, des de petita m'he sentit identificada amb ell. M'agrada bussejar i baixar en la seva immensitat, mirar al meu voltant i aguantar la respiració tanta estona com els meus pulmons em permetin. Baixar a través de l'aigua em provoca una sensació de llibertat barrejada amb la por i el respecte que fan estar en mig del mar, aguantant la respiració, sentint-me descoberta i despullada al meu voltant.

Quan escric és com si anés al mar, però submergint-me en la meva pròpia immensitat, en aquells pensaments que a vegades em fa tanta por sentir però que a l'hora em fan tan lliures.