Les religions, manual d'ús.

Un relat de: GrupdeSants

Les religions, manual d'ús.

Per què existeixen les religions? Un científic ateu o agnòstic -la gran majoria- us explicaria que són el subproducte d'un munt de característiques humanes imprescindibles per a l'evolució. Fent un símil informàtic podríem dir que les religions són una mena de virus inherent al nostre software de sèrie. Però en realitat les religions han estat i segueixen sent molt útils. Només cal saber utilitzar-les.

Com ser un home de Fe .

La Fe té prestigi. Un home amb Fe és un home respectat. Se l'associa amb la disciplina i la constància. Aneu a saber per què, però és així. Però aturem-nos un moment; què és la Fe? Podríem definir-la com la capacitat de creure en coses sense cap evidència que les sostingui, o millor encara, de creure en coses clarament i ostensiblement impossibles. Com puc ser, doncs, un home amb Fe? Podria ser-ho, per exemple, dient a tothom que crec fermament en l'existència de l'ànec Donald, o en les vaques voladores. Funcionaria? No! Segurament l'efecte seria el contrari al desitjat; correria el risc de ser reclòs en un hospital psiquiàtric. Què puc fer doncs? Molt senzill! Només he de convertir-me en una persona religiosa. En fer-ho, automàticament passaré a creure en una serie de fets tan fantàstics, que demostraré unes dosis de Fe absolutament inusitades i, a més, la gent no em considerarà un boig.
La religió converteix en respectable el fet de creure en coses increïbles!

Moral .

Les religions tenen la peculiar característica de ser considerades font de normes morals. Això, que a primera -i segona- vista pot semblar una estupidesa monumental, té un munt d'avantatges que el bon usuari de les religions no pot deixar d'explotar. Pensem-hi bé; no hi ha cap conducta, per més estranya o repugnant que ens pugui semblar, que no estigui moralment justificada per alguna religió. Sí, sí , només es qüestió de buscar bé! Vull matar amb la consciència ben tranquil·la? Cap problema, els llibres sagrats d'uns i d'altres tenen tot tipus de justificacions per l'assassinat i fins i tot pel genocidi! Sóc un covard? Cap problema, poso l'altre galta i passo a ser un bon cristià. Vull discriminar les dones, pegar-les o violar-les? Barra lliure! Vull mutilar els òrgans sexuals dels infants? Puc tallar tranquil!
Els llibres sagrats són una font inesgotable de justificacions morals per a totes les conductes imaginables. Aprofitem-los!

Tapem forats i descansem tranquils.

Encara que sembli mentida, la majoria de científics no són religiosos. Però, en el fons, per a l'investigador intel·ligent, no hi ha res com abraçar una bona religió! M'explico. La ciència convencional requereix esforç, molt esforç. Totes les teories han de gaudir del suport dels fets. Totes, a més, poden ser desautoritzades en qualsevol moment. Un autèntic exercici de masoquisme, la ciència! Però, espereu, què passa si com a científic cristià afirmo que, per exemple, l'evolució és falsa i abraço amb entusiasme les doctrines creacionistes? Doncs res! No passa res! He de treballar molt menys, ja que el creacionisme està provat a la bíblia, i fins i tot puc guanyar el premi Tempelton, que té una remuneració més substanciosa que el Nobel! Però això no és tot. Per què treballar fins la extenuació per esbrinar aspectes de l'univers que són francament difícils d'entendre? Quin malbaratament d'energies! Tapem el forats del nostre coneixement i descansem tranquils; és fàcil, només hem d'etiquetar la nostra ignorància amb una paraula: "Déu" .
I a viure que són dos dies!

Comentaris

  • Com hi ha món[Ofensiu]

    Com deia en el relat UNA ALTRA BÍBLIA:
    "Allò d'haver-se de guanyar el pa amb la suor del seu front no li havia fet mai el pes. Llavors, l'home creà Déu."

l´Autor

Foto de perfil de GrupdeSants

GrupdeSants

13 Relats

46 Comentaris

52627 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
Aquest és un grup d'autors interessats en treballar les tècniques d'escriptura. Ens reunirem cada 3 o 4 setmanes i alhora penjarem a RC les propostes, exercicis i textos que generem per tal que la resta d'autors que no poden ser-hi puguin participar-hi d'alguna manera.


blog del taller de Sants