Les hores ja no compten

Un relat de: BOLZANO

Va ser un impuls incontrolat. Va llençar la ràdio contra la paret en sentir la notícia.
S'havien fet milers de pel·lícules sobre el tema, s'havien escrit infinitats de llibres, però tot era una farsa, mera especulació, i aquesta nit es tornava realitat. Al cel es distingirà una petita bola de foc no més gran que una mandarina. Esperaria fins el vespre per veure-la amb els seus propis ulls; encara quedaven unes hores perquè el sol s'amagués.

La ràdio estava destrossada i es va penedir del seu acte. Amb molta cura la va agafar, intentaria arreglar-la; sempre li havien dit que tenia bones mans per manipular aparells electrònics.
Amb la ràdio sobre la taula va recordar la que va fer quan cursava tercer de secundària. Les hores de tecnologia eren les que més li agradaven.
Aquesta no era tant moderna. El seu avi li havia donat abans de morir; la conservava com un tresor. Va poder comprovar que les coses havien canviat i molt, però no va desistir en el seu intent fins ben entrada la tarda quan es va donar per vençut.

Estava fosquejant. Va sortir al balcó i va atalaiar l'horitzó. Es va sorprendre en veure l'estranya combinació de colors; un to verdós, mesclat amb vermell i amb tocs blau. Era tot un espectacle. En la seva vida havia vist res igual, i pel que deien, no ho tornaria a veure.
Filosofar, va començar a filosofar; quin un altre moment podria ser millor? Les hores ja no comptaven; els minuts eren els reis. Serien aquells tons el crit esquinçador de la naturalesa en veure's en perill?

El sol es va acomiadar per última vegada. Una ràfega glaçada el va fer tremolar.
Volia passar les seves últimes hores en aquell balcó i per això va entrar a la casa per cercar un abric, uns mitjons gruixuts, uns bons guants i el casquet de llana que li havia fet la seva mare.
Al posar-se el casquet va sentir nostàlgia i a la vegada egoisme. No havia trucat a ningú i tampoc ningú s'havia preocupat per ell.
Va despenjar el telèfon per acomiadar-se de la seva mare.
Un to.
Dos tons.
Es va tallar la comunicació en el mateix instant que una llum encegadora el va impedir de veure l'hora que marcava el rellotge de paret.

Comentaris

  • M'encanta [Ofensiu]
    Fabregat | 14-05-2007

    MErci per comentar-me el meu primer relat!!
    Els teus relats m'encanten!!
    merci, m'anire passant per els teus escrits

  • LâÜrÂh[Ofensiu]
    LauraS | 09-05-2007 | Valoració: 9

    Renoi! A nosaltres encara ens falta per arribar al teu nivell, encara que se't dongui més bé el castelllà. El final m'ha agradat8com diu l'alba i l'anioli ara no se si l'ernest també..és igual, el protagonista truca quan comença el compte enrera fins arribar al 0. Quina imaginació que tens perquè ho has explicat tot detallat, vamos que et fa ficar en el paper i això val per un bon relat. Wenu ja ens veurem a classe.

  • mas dit que no cal titul, pos aki el tens[Ofensiu]
    nestu | 09-05-2007

    es nota com tabureixes a casa e!!! jaja es broma, no no del tot, no se d'on treus aquesta imaginacio, pero et puc felicita, perque la treguis d'on la treguis, no se si tots, pero aques relat ma agradat molt i com diu l'alba, molt ben buscades les matafores que i has aplicat!!! felicitats i continua aixi!!! i jo que p'ensava que els meus textos estaven currats, mas deixat pel terra!!!:( jejejeje es broma:D records den francesc i den ruben, que estan aqui el costat sense fotre ni brot... cuntinua aixi, fins divendres a 1ra hora despres del pati! adeuuuuU!!!

  • haniol[Ofensiu]
    phanthon | 09-05-2007

    un final esperat i inesperat alhora m'a agradat i a mes as pensat el mateix k io xD en el relat com diu l'alba es veu ki sap escriure tot i k kom dius tu putse set dona millo en castella sense ofendre

  • alba martin[Ofensiu]
    albamartin | 08-05-2007 | Valoració: 10

    Es nota qui sap escriure eh!Semblen els relats que escrivim nosaltres a classe!M'ha agradat molt el final, et pots imaginar realment el que ha passat, però..imaginació al podeer! La veritat és que a mi no se m'haguéssin acudits les metàfores que has utilitzat i detalls d'aquests que fan d'un relat, un bon relaat!Per cert, ja he acabat d'escriure el meuu=) se m'ha fet un xic llarg..

    Continuare xaferdejant per aqui a veure que trobo que hagis escrit.

l´Autor

Foto de perfil de BOLZANO

BOLZANO

5 Relats

24 Comentaris

5381 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
Fotografia: "Manos dibujando", 1948, M. C. Escher.