L'efecte Tura

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Juliol de 2007 Berlin, les asseguradores europees estan reunides per analitzar l'escandalós augment de la sinistralitat des de l'estiu de 2005, en que va iniciar-se a Espanya el sistema del carnet de conduir per punts. Des d'aquella data els accidents no han parat de créixer, l'aplicació rigorosa de la normativa per part de les diferents policies espanyoles fa que les frenades sobtades esdevinguin quelcom habitual, i amb elles les topades, les sortides de la carretera i les morts de conductors i passatgers ; les empreses de reparació, així com les de pompes fúnebres, no deixen d'agrair esplèndidament l'aportació de la Consellera de la Generalitat de Barcelona, de fet ja ex-consellera, perquè únicament la tornada al tradicional sistema de "mordidas" que Espanya va implementar amb tant d'èxit a l'Amèrica llatina, ha permès un tímid descens de l'accidentalitat.



La proposta de les asseguradores passa per la revisió de totes les senyals de prohibició que impliquen una reducció de la velocitat general, i en cada cas, obrir una investigació per determinar la responsabilitat de la persona que va decidir la seva col·locació, i la modificació de Codi Penal, per tal de considerar aquesta conducta com una, "corrupció especialment greu ", que en tractar-se en algun cas com a delicte continuat, permetrà l'empresonament perpetu de autors/es. Aquesta reforma no desvetlla cap preocupació en el si del partits que formen " la sinistra ", i que detenten ja en algun cas, el campionat d'Espanya absolut de corrupció, i alhora tenen la major dels seus càrrecs lliures i circulant sense cap problema pel país.



A nivell dels ciutadans es donen tímids passos per a fer evident el rebuig de la classe política i policial, s'aproven protocols de donació de sang, en els que el donant exclou expressament i com a condició insalvable, que la seva sang pugui ser donada a qualsevol polític o policia, i/o a la seva família fins a al tercer grau de consanguinitat o afinitat, les associacions culturals i/o esportives, en un elevat nombre, exclouen de poder-ne ser membre a qualsevol polític o policia, i/o a la seva família fins a al tercer grau de consanguinitat o afinitat, i finalment les vivendes de segona ma en les que viuen o han viscut polítics o policies, i/o a la seves famílies fins a al tercer grau de consanguinitat o afinitat, es consideren inhàbils per al comerç, i únicament son adquirides habitualment per polítics o policies, i/o a la seves famílies fins a al tercer grau de consanguinitat o afinitat. Hi han més mesures d'exclusió com formar nous partits en els que es condiciona l'entrada, i en general es tendeix a aïllar a aquestes persones de la societat.



La Cort Europea admet demandes contra els Estats que han posat en marxa el carnet per punts, pels danys i víctimes que tenen relació directa amb la mesura, i cap a finals del 2010, comencen a veure's els primers empresonaments alhora que efectivament es revisen els criteris que van portar a adoptar aquestes mesures, i s'eliminen les xarxes de corrupció en l'adopció de senyals limitadores posades de forma arbitraria; de tota manera el mal ja està fet, i els números diuen que és poden imputar al denominat efecte Tura, 3254 persones mortes, 15.247 ferides, un 12% greus o molts greus, i no menys de 100.000 sinistres, alhora que les quantitats estimades en relació a les "mordidas" s'eleva fins als 25.000.000 € ; no és únicament el color vermell de la gorra dels mossos, dits també ara "news grisos " el que fa recordar als cossos policials que amb aquest nom de "grisos" van servir en les darreries de la dictadura, i van assolir el nivell més alt de corrupció que és recorda fins ara.



Guardeu-vos de l'efecte Tura i no us obsessioneu massa amb això del carnet per punts, no i ha mal - per als humans - que cent anys duri, i encara menys per als que ja en fa algun que conduïm , oi ?

(C) ANTONIO MORA VERGES

Comentaris

  • Gracies....[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 27-10-2005 | Valoració: 10

    .... pel teu comentari sobre el vidre bufat, les seves paraules m'han animat molt per tirar endevant algun altre cosa d'aquestes que a mi m'agrada com la ceramica, les talles, etc...
    Miri he pensat que encara que els llegeixen poca gent, penso que tu ja ho llegiras.

    Gracies.

    Maria Pilar.

    P.D: Ja se que ho saps pero jo vull fer una mica de descripció del castell de la Morana perque m'agrada molt. El seu amo era el varó de Maldà, Rafael d'Amat Cortada i Sant Just. Ens va escriure a les derreries del s.XVIII un explicació del poble de la Morana que esta a mitja hora de Guissona i a un cuart d'hora del lloch de Sant Martí i mitja hora del lloch de Gra, on ens diu que es un terreny pla, fertil amb gra d'espiga i llegums, i s'hi pinten bé les anyades..

    A quan el poble de la Morana es redueix a 25 o 27 cases, amb l'esglesia i el castell del senyor, dita esglesia te com a patrons a St.Esteve Promartir i a St.Agustí. Hi ha un capella que habita amb sa familia en el castell del senyor de la Morana per lo pasto espiritual de aquells vehins.

    Canten les minyones cançonetes i saben tocar el pandero i els cascabells, etc...

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com