“La Torre dels dimonis”

Un relat de: Imma Cauhé

Conten que contaran els vells habitants de Roses del Llobregat, que temps era temps, a prop de la via hi havia una gran mansió amb un gran jardí magnífic i dues edificacions majestuoses. En una d’elles hi vivien uns dimoniets eixerits i juganers i a l’altra una bruixa amargada i solitària.
Vet aquí que als dimoniets els hi agradava tocar la pera a la bruixa sempre que podien i la bruixa ja cansada d'aguantar el xàfec va decidir posar-hi fre.
Així és que la bruixa va posar fil a l’agulla i va preparar un encanteri. Els dimonis al endevinar-li la intenció, van fer via i cames ajudeu-me, corrent com ànima que porta el diable es dirigiren cap a la paret que donava a la via del tren i que estava coronada d’una reixa, en el moment que l’estaven escalant, perseguits per la malcarada bruixa, quan s’agafaren a la reixa..., ella alçà la vareta màgica i els dimonis es van transformar per sempre més en figuretes de ferro forjat, i així varen estar anys i panys.
La bruixa encara va estar un temps vivint a la casa i es podien sentir els seus riures i xiscles des de dalt de Sta. Creu a baix del riu, tenint a tot el poble esparverat, fins que un dia de sobte ja no es sentiren mai més.

Diuen les males llengües que una nit fosca sense lluna va parar un tren, deuria ser un de càrrega, o potser un màgic, o un que provenia de l’infern, o del país de les bruixes. El fet és que sols va parar un moment davant la mansió i a l’endemà, havia desaparegut tot: els dimonis, les reixes, la bruixa, les cases i fins i tot els arbres i plantes que adornaven el meravellós jardí; des de llavors ha quedat un paratge estèril, arrasat, i polsegós. Això conta la gent d’aquí.


Imma Cauhé

Comentaris

  • reixa[Ofensiu]
    Imma Cauhé | 13-11-2014

    Gracies Marta, aqui no puc o no sé pujar fotografies, però la reixa hi era i la varen fer desapareixer, aqui hi ha una foto:
    http://immacauhe1.blogspot.com.es/2014/04/rondalla-de-la-torre-dels-dimonis.html

l´Autor

Foto de perfil de Imma Cauhé

Imma Cauhé

36 Relats

93 Comentaris

27398 Lectures

Valoració de l'autor: 9.82

Biografia:
Mestre i Psicòloga.
Sempre havia estat la filla de... la germana de... he hagut de aferrar-me a la meva identitat, construir-me el meu jo.
Sóc diversa, activa i entusiasta. Sé que no pinto massa bé, que no escric massa bé, però he decidit que aquesta sóc jo i m'agrada que ho sàpiga la gent que vulgui coneixem.
M'agrada viatjar, llegir, escriure, pintar, estar i xerrar amb els amics, i fins i tot tenir un hort, i la informàtica, aquí alguns dels meus blogs.

http://imma-concepcion.blogspot.com.es/ varis
http://immacauhe1.blogspot.com.es/ pensaments i vivències
http://imma-cauhe.blogspot.com.es/ hort