LA ROJA I L'ESPOLI

Un relat de: SntJordi


Ara que la roja ha guanyat l’Eurocopa la intoxicació espanyola s’intensifica, els espanyolitos están que pujen per les parets i el sentiment nacional d’aquesta gent puja com l’espuma, la veritable cara del nacionalisme i racisme espanyol s’ha deixat veure i posat en evidència en alguns punts de Catalunya massa punts, i en altres els adeptes han sortit també als carrers juntament amb patrulles de la guardia civil a fer valdre la bandera per a que la tinguem ben present i de que aqui qui mana i impera es ella, els catalans a callar i aplaudir i si ens manifestem xiulant l’himne i apoiant les seleccions catalanes als partits de copa estem infringint la llei o sigui que ells poden campar com vulguin i per on vulguin nosaltres no perque els ofenem i no els respectem som el cancer de la nació, pero per apropiarse dels triomfs gracies a Catalunya no ho som, aleshores som espanyols o no ho som? Doncs molt fàcil nomes quan convé pels seus propis beneficis i nosaltres continuem están sotmesos sota la seva tirania a les seves arques quanta hipocresia emana espanya, tots sabem que lo de la selecció espanyola es un èxit del barça i que la selecció catalana ahir també hagués guanyat el partit. Un bon exemple d’hipocresia es el Tomas Roncerdo tan que critica i ha criticat el tiqui-atraca del FC Barcelona i que tans mals de cap li porta ara resulta que el defensa amb fervor, tanta que fins i tot el fa plorar d’emoció ves tu quina contradicció mes insòlita i hipócrita pero clar es tracta de la selecció i si passesim a altres aspectes d'apropiació de merits catalans pels espanyols no acabariam mai només cal que fem un repás a la història per donar-nos en conte.
Per altra banda com a tema politic tenim el senyor J.A. Monago (que per cert rima amb vago) aquest home s’atreveix a dir que el Pacte fiscal català seria catastròfic per l’economia present i futura extemenya, això diu molt d’ell no? com a persona que esta disposada a treballar instensament per la seva regió!! Fins i tot vol crear la Unión extremenya frente el pacto fiscal catalán d’això s’en diu treballar i lo demés son tonteries!! En comptes de motivar al ciutadà a pencar començant per ell lo millor es esperar que els calers continuin baixant del cel.
Ell mateix diu que el Pacte fiscal Català vol trencar la caixa única de tots els espanyols, amb tot això penso que potser està intentant dir que Espanya depen en gran part de Catalunya doncs li estem molt agraits pel seu reconeixement que deu haver fet segurament sense voler si sense voler perque ha parlat desbocadament sense pensar, amb un discurs sense arguments com pocs els en queda per no parlar d’espoli i utilizar l’eufemisme tan empalagós que en diuen solidaritat.
Mentre tot això passa el Suprem es dedica a fer de les seves i anul.la part d’un decret que fixa el català com a llengua vehicular a les escoles als nens de tres a sis anys, ja ho vaig dir fa uns dies, el cercle s’estreny i ja ens està tocant massa el rebre.

Comentaris

  • Estaria bé establir...[Ofensiu]
    Quitus | 06-07-2012

    ... quant ens sembla bé "menysprear" els símbols d'un país i quant ho trobem intolerable. Vaja, que xiular l'himne espanyol ens pugui arribar a agradar, però fer-ho amb els segadors, ens sembli una ofensa. O tots moros o tots cristians (vaja, que crec que el "trolleig" contra totes les institucions (també les nostres) hauria de esser àmpliament acceptat).


  • Marteta | 06-07-2012 | Valoració: 9

    No estic del tot d'acord amb el que has reflexat amb aquest relat, pero bé, jo ho respect.
    Jo, en principi, em consider espanyola i per damunt de tot mallorquina, pero el fet de que ''La Roja'' hagui guanyat l'eurocopa aquesta, pens que , amb temps de crisi com els que esteim visquent, s'hauria d'haver ratellat també als jugardors als quals no lis falta res a les seves cases..


    Com ja he dit, discrepo amb moltes coses de les que dius, però m''ha agradat com ho has expesat :)

    Marta