La revolució dels petits gestos ha començat. Campanya contra els incendis forestals

Un relat de: Antonio Mora Vergés

849.329 euros va costar aquesta campanya que dissortadament va començar de la pitjor manera.

Els departaments d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i Medi Ambient i Habitatge, i la Diputació de Barcelona, van posat en marxa la campanya publicitària contra els incendis forestals.

Com és habitual, la difusió de la campanya es va fer coincidir amb l'estiu, època de més risc d'incendi forestal a Catalunya, amb l'objectiu de recordar a la població aquest risc.

Aquest any, , les diputacions de Lleida i de Girona també col·laboraven en aquesta campanya i va tenir una amplia difusió a través dels mitjans de comunicació dels respectius àmbits territorials (premsa, televisions i ràdios).

Sota l'eslògan La revolució dels petits gestos ha començat, la campanya dóna consells de prevenció i autoprotecció a tenir en compte per tal d'evitar els incendis forestals.

La campanya, que ha tingut un cost de 849.329 euros, posava èmfasi en els "petits gestos" quotidians de la població que poden ajudar en la lluita contra els incendis forestals, i no només en les actuacions de les administracions públiques.

A l'incendi forestal de la zona dels Ports, un gest que no es va fer - i ara només podem lamentar-ho - es demanar la col·laboració dels veïns d'Horta de Sant Joan, i particularment de persones coneixedores d'aquella contrada.

Ara , després de saber-se que hi ha dos detinguts pel foc que va matar cinc bombers al juliol, l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Farràs, ha afirmat que "ningú s'acabava de creure que un llamp fos l'origen de l'incendi", com va anunciar el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, dies després de la tragèdia.

Per Farràs, l'important, per a l'Ajuntament i per a tota la població, és "conèixer la veritat'".

Algun dia començarà - de veritat - la revolució del petits gestos.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5460029 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com