La ràdio

Un relat de: MC Vidiella
El meu pare era un amant de la ràdio des de molt jove. Parlo dels anys quaranta del segle passat. L'aparell l'havien comprat els seus pares, però quan ell es va casar, com que li agradava tant, com a regal de casament li van cedir i així va passar a la llar familiar dels meus pares. Als vespres sopaven amb la companyia de la ràdio.

El meu primer record de la ràdio, en canvi, va lligat a un programa concret. Quan al migdia tornava de l'escola, esperava amb ànsia engegar la ràdio i escoltar el conte que diàriament explicaven en un programa que es deia Tambor, de Ràdio Barcelona.
Eren contes curts, sovint protagonitzats per animalets, a mi m'agradaven més quan eren persones. Eren contes dramatitzats, amb diferents veus. Recordo l'emoció que sentia. Però no sempre tot sortia bé, vivíem molt lluny de Barcelona i bastant sovint hi havia interferències i em quedava sense poder escoltar el meu conte del dia.
És un record entranyable que he volgut compartir amb vosaltres.

Comentaris

  • Bona nit, M C Vidiella. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 15-10-2023

    Hola, Mari Carme: Ja s'ha passat tot un mes i encara no has publicat alguna cosa més, des d'aquest relat tan interessant com la ràdio. Em sembla un poc estrany. Espere que a poc a poc, vages fent algun altre relat. Quan estigues inspirada.
    Ànim!
    Bona nit i fins a l'altra.
    Cordialment.
    Perla de vellut

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 18-09-2023

    Hola, Maria Carme, gràcies per la teua visita i la teua opinió sobre Una visita inesperada, on em dius que en una mosca tan insignificant, m'he inspirat per a fer un conte. M'alegre que t'haja agradat.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • També![Ofensiu]
    Cesca | 18-09-2023 | Valoració: 10

    Oh, quins records! Jo també escoltava contes a la ràdio, la mare era modista i la ràdio del cosidor sempre estava engegada. Primer una ràdio d'aquelles grosses, després un transistor... M'agrada molt que es deixi constància d'aquestes imatges del passat, aviat als més joves tot això els semblarà prehistòric... i em sap molt greu!

    Ha estat un plaer llegir-te.

    (per cert, saps que compartim cognom? Els meus són Soldevilla Vidiella (◕‿−) )

  • Records...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 14-09-2023

    entranyables d'un temps, on la ràdio feia molta companyia, ara hi ha tants mitjans de comunicació que tot queda molt més repartit. Ai, quins temps aquells...

    Benvinguda a R.C Maria Carme, i gràcies per compartir aquest record.

    Salutacions.

    Rosa.

  • El primer mig de comunicació. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 14-09-2023 | Valoració: 10

    Molt ben redactat el teu primer relat, on expliques molt bé les circumstàncies per aquest mitjà de comunicació de la ràdio.
    Jo quan era jove i tenia de vuit a catorze anys, sentia la ràdio, la qual la va comprar mon pare i tots sentir-la callats; perquè estaven dinant i era hora de sentir les notícies i a més contes que narraven.
    M'alegre de llegir-te el teu primer relat, que m'ha agradat molt.
    Benvinguda a Relats en Català.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Benvinguda/t[Ofensiu]

    Et donem la benvinguda a Relats en Català.

    Aquesta pàgina és per publicar d'una manera lliure i personal aquells escrits que vulguis compartir obertament.

    Et convidem a visitar el fòrum quan tinguis dubtes, sempre hi haurà un/a relataire disposada/t a aclarir-los. I el fòrum és una eina per enfortir els lligams entre autors de les diferents parts de la parla catalana, i de fora també, on podràs participar en els diversos reptes literaris que es plantegen, poètics o de ficció.

    Estàs entre amigues i amics!

    No deixis de publicar més relats, assajos, poesia… i gaudeix de la navegació!

    Associació de Relataires en Català

l´Autor

MC Vidiella

1 Relats

6 Comentaris

245 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor