La perrruquera

Un relat de: Miquel Bohigas Costabella

De petit, sempre m'havia intrigat el fet que les dones passessin tanta estona a la perruqueria, amb el cap ficat dins d'aquells enormes assecadors, mirant revistes del cor i comentant en veu bén alta les xafarderies de l'aristocràcia i dels famosos.

I és que nosaltres, els homes, tan sols anavem …a la barberia. Allà no n'hi havia d'assecadors, perquè ningú no et rentava el cap. Allà hi havia navalles i brotxes d'afaitar, màquines per tallar els cabells, pintes i estisores, ampolles de floid, …..

Però heus aquí que un bon dia, les barberies es van convertir en …perruqueries per a homes. I llavors vaig començar a entendre perquè les dones hi anaven tan sovint, a la perruqueria: hi anaven a rentar-se el cap!

I ara, per fi, als homes també ens renten el cap.

Ara, quan vaig a la perruqueria, després d'esperar-me una estona, em fan passar al rentacaps, una andròmina ben incòmode per cert, amb el cap penjant enrera tota l'estona, que només d'asseure-m'hi ja penso en l'esforç que hauré de fer en acabat per aixecar el cap.

Però de sobte, i trencant aquest pensament, sento la dolça veu de la perruquera que em pregunta -Que crema l'aigua? -No què va, així està bé, -contesto encantat, encara que m'estigui escaldant el cap.

Llavors, les seves mans suaus de perruquera experta comencen a bellugar-se per entre els meus cabells humits, amunt i avall, en totes direccions. Em posa una mica de sabó -Aquest sí que és fresc, penso, i ella segueix amb el massatge. Ah, si sabéssiu quin plaer sento quan els seus dits delicats em premen suaument els polses, i després baixen un xic cap a darrera l'orella, per tornar-se a enfilar a poc a poc cap amunt, com una enredadera que creix pel meu cap i m'envolta, m'envolta, …

Però aquest plaer és efímer, molt efímer i al cap d'uns instants, la perruquera deixa de magrejar-me el cap i em diu, -Ja pot passar a la cadira del mig.

Llavors, sè que ha arribat l'hora de fer un esforç sobrehumà per poder aixecar la testa i, ensopit, em dirigeixo cap a la cadira del mig, on ja m'espera l'estilista amb les tisores a les mans.

Mentrestant, la perruquera ja m'ha deixat per un altre. -Que crema l'aigua? -sento que li diu.

(segons una idea d'en Paco M.)

Comentaris

  • BÉ.......[Ofensiu]
    Linkinpark | 15-12-2004

    Pero li he trobat poc trellat al relat, que intentes dir en ell? que els homes ens rantem el cap? jo açò últim ho sabia!

  • Avancem[Ofensiu]
    Dea | 07-09-2004

    No sabia jo això de que els homes no us rentàveu mai el cap, però m'en alegro de que per fi ho feu! Encara que, per molt que enteneu perquè ens hi estem tanta estona, no crec que arribeu a sentir les estirades assassines de cabell que som capaces de suportar... És tot un món això de la perruqueria.

  • L'altre protagonista[Ofensiu]
    llibertària | 05-09-2004

    Has vist una pel:licula francesa titulada "Le mari de la coiffeuse", amb català " El marit de la perruquera", de Patrice Leconte? Crec que te vas perdre per la pel.licula. ;-)

  • no sé que dir-te hoé![Ofensiu]
    pèrdix | 15-08-2004

    Potser sí podries esperar una mica a continuar publicant "Quan tornin les foscors", i que pateixi la concurrència, tu!
    Per mi no t'amoïnis, com et deia al capítol V, t'espero al final del relat, assegut en un banquet. Ara, com que veia que la història s'embolicava i que va per llarg, de tant en quant he anat a casa a veure la família, que la tinc molt amoïnada (hauries de veure els nens plorant, agafats als meus genolls ....papa,papa, no marxis!).

    Apa Miquel, que vagi bé

    Cac atzú.

  • Atzucac[Ofensiu]

    Perdix, per casualitat, no tindràs a mig fer un relat titulat **El seductor de perruqueres**.

    Ara mateix, jo també estic en un atzucac: no sé si continuar traient els capítols de Quan tornin le foscors. Potser esperaré que l'audiència m'ho reclami. Ja m'imagino els titulars dels diaaris: Grans manifestacions exigint l'acabament d'un relat. L'autor es nega a continuar. Sembla ser que un web de Liverpool li ha ofert un contracte multimilinari per acabar el relat en anglès. L'autor ha declarat que de cap de les maneres. Que ell ùnicament continuarà l'obra en català. O en tot cas, en esperanto.
    Kiel vi fartas? Gis revido, samideano.

  • Hosti, si[Ofensiu]
    pèrdix | 09-08-2004

    En el moment en que em passa els dits per darrera l'orella sempre tinc la certesa A-B-S-O-L-U-T-A de què està boja per mi.
    Quan després em talla els cabells, la miro d'esquitllentes pel mirall donant-li a entendre que el nostre amor és impossible. Ella entoma l'evident decepcció amb una estudiada indiferència.
    I no és per pressumir, però això em passa amb totes les perruqueres del mon. Sóc un seductor.

l´Autor

Foto de perfil de Miquel Bohigas Costabella

Miquel Bohigas Costabella

92 Relats

336 Comentaris

193386 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Sóc qui sóc i quan vull, faig el què puc i el què no vull, no ho faig, si puc. A mitjans del 2004, quan vaig descobrir RC, em vaig posar a escriure i, durant uns anys, hi vaig ser força habitual. Després em vaig ficar al món de la fotografia i, darrerament al del teatre, on participo amb el grup IncreiXendo.

La meva pàgina web: miquelbohigas.com També penjo fotos a flickr.

Per si t'interessa, visc a la Vall de Llémena.


Els meus Relataires:



Envia'm un e-mail, si et sembla