La pàgina en blanc

Un relat de: Pol Castellanos
Havia acompanyat a la banda en aquell viatge de dotze hores per a tocar al Festival de Música. Sabia que només seria aquell concert, perquè li tocava substituir al guitarrista principal, que s’havia posat malalt dos dies abans. Al backstage, estaven en la penombra just a punt de sortir i els crits del públic excitat l’estaven posant nerviós. Tot estava molt estudiat: sortirien primer el bateria, el teclista i el baix, després el cantant, i finalment ell, per a començar el concert amb un solo apocalíptic. En realitat, només eren tres acords bàsics, però en aquell context extasiat esdevenien heroics. Van sortir els primers i el públic va esclatar. Es va mirar el cantant, al seu costat, i li va comentar “mai no havia actuat per a tanta gent”, encara que el que realment li volia dir era “mai no m’havia cagat tant als pantalons”. El cantant li va donar un copet a l’esquena d’ànims i va sortir a l’escenari corejat per les masses. Es va quedar sol al backstage i, com una revelació, va prendre consciència d’una cosa: tot depenia d’ell.


Es va preguntar quina suma de factors havien provocat una situació d’aquest risc sense que ningú no se n’adonés. Res no tenia sentit si ell, un home sol, no sortia allà i tocava els tres acords ridículs que posarien en marxa els engranatges implacables. Imprudent, potser per la pressa dels altres, potser per vanitat, va sortir a l’escenari. En la foscor, les masses van cridar desaforades i no en veia el final. Va mirar al cantant, que aixecava les celles forçant-lo a començar el solo. De cop, un potent focus blanc el va empresonar i es va fer silenci. I, per primera vegada, va caure en què no recordava quins eren els tres acords. L’adrenalina el consumia. Havia d’actuar de pressa. Tot estava a les seves mans, ell tenia el poder. Es va girar cap a mi i em va forçar a deixar d’escriure i buscar les notes a Google abans de seguir. Em va desconcertar, no sabia quina cançó era, jo només improvisava un relat inventat. El cabró m’havia traslladat el problema, però em mirava impacient i necessitava les notes en qüestió de segons o tot plegat seria un fracàs. Ara tot depenia de mi, pobre ingenu, el públic, la banda, el concert, i no podia fer-hi res. Sorprès, vaig esborrar i trinxar la història. Em vaig adonar tard, com ell, que hauria d’haver fugit.

_____

Més relats a polcastellanosblog.wordpress.com

Comentaris

  • He sentit l'estress![Ofensiu]
    Ibeth | 15-09-2014

    Molt Bo i el final enllaçant realitat i ficció... m'ha encantat, de debò, et seguiré llegint. Gracies!!

  • l'autor[Ofensiu]
    truly | 09-09-2014 | Valoració: 10

    l'autor i el joc amb el seu relat

  • El poder...[Ofensiu]
    AVERROIS | 09-09-2014 | Valoració: 10

    ...del escriptor. Pots fer qualsevol cosa i es torna real a dins de la història. Sigui, ridícula, fantàstica, terrorífica o en clau d'humor. Tenim aquest poder els escriptors, no es pot fuigir mai, la història et porta i a vegades els protagonistes com en el teu relat et lliguen, sort que l'escriptor és com un Déu i per ell no passa el temps, el relat espera negitós, però el temps s'ha aturat a que continuis escrivint. No et deixis agobiar, en el fons tu tens el poder i una pàgina en blanc també té el seu de poder, tan sols cal escriure la primera paraula per trencar el silenci entre ella i tu.
    Un bon relat, i benvingut a relats en català, et seguiré llegint, endavant!
    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Pol Castellanos

Pol Castellanos

4 Relats

5 Comentaris

3754 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Troba'm a:
www.polcastellanos.com
twitter.com/polcastellanos
instagram.com/polcastellanos