La muntanya verda amb llibreries (Somni dels noranta)

Un relat de: Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Mariana estimada. Com te campes? Ja tenia moltes - però moltes - ganes de fer una xerradeta amb tu.
Mai diries el somni que vaig tenir fa quants anys. Si m'ho permets, el te contaré.

Servidor es trobava en terreny muntanyós i verd. Hi havia en aquest indret unes quantes llibreries. Jo me passejava per una escala i em donava sa mà un senyor ( no s'assemblava a cap conegut meu) major i bona corpulència i aspecte immillorable.
Vam passar per una casa que per allà tenien els seus pares. Novament hem de pujar una escala. Aquell home m'obre unes barreres i entra. Al pocs instants torna per dir-me que ell no pot anar a casa dels seus progenitors.
Jo,Mariana,en aquest precís moment sent necessitat d'adquirir un llibre determinat amb les fulles que siguin d'argent i la coberta daurada.
Em donen unes claus per obrir una porta. I mai diries on me trob. Doncs ni més ni menys que a la rectoria del meu poble mallorquí. Sent a Mossèn Miquel -el rector- preguntant qui és. Li dic que som jo. I em replica: No fas feina?
La pregunta no em fa gaire gràcia i me sent molest.
A l'entrada de la casa veig una làmpara de nit ben parescuda a la que hi havia a casa quan jo era menut i amb els meus pares habitavem a l'estranger.
La làmpara està encesa i sa llum m'enlluerna; la qual cosa fa que me desperti en aquest moment. Ni muntanya verda, ni llibreria, ni rectoria. Sols un somni com qualsevol altre.

Comentaris

  • Interessant sí que ho és.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 21-03-2006 | Valoració: 8

    Benvolgut amic stoer Cavaller de Moncaira, el teu relat està literàriament ben construit, de debò. Ara, no hi pillo molt exactament la emoció que hi vols transmetre.

    El que sí he captat és que els somnis són somnis. Si somnies durant la nit que has cobrat un milió de dólars, al despertar aquest milió desapareix.

    T'animo a seguir endavant. Mai has pensat en publicar un llibre?

    Jo ho faré... ja tinc el llibre llest, tot i que hauré de pagar una pasteta que encara no tinc disponible!

l´Autor

Foto de perfil de Joan  Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

222 Relats

334 Comentaris

199428 Lectures

Valoració de l'autor: 9.01

Biografia:
Vaig neixer a França on els meus pares havien emigrat i quan tenia tretze anys venguérem a Mallorca d'on procedeix tota la meva nissaga.
A l'hora d'ara ja he passat la setentena d'anys. Per sang, adopció i sobretot convicció em consider mallorqui de socarrel i pet tant de llengua i cultura catalana i ho defensaré sempre. Ho he defensat al setmanari "Sóller" on ja col-laborava de petit visquent el seu fundador JOAN MARQUÉS ARBONA !Pinoi" - d'això han passat ja cinquanta anys. (Ho recordo per si acàs hi ha qui no ho sap o intencionadament ho hagués oblidat) També aquesta ha sigut la meva positura a la "VEU DE SÓLLER) i ja no diguem al quinzenal "L'ESTEL DE MALLORCA" que dirigeix i edita un entusiaste patriota del catalanisme que fuma en pipa com el santjoaner i ex-conserje de nit de l'hotel " Bahía Grande" nomenat Mateu Joan i Florit.
Ah que quedi clar que no sóc ni anti francés ni anti espanyol però sí anti centralista i anti jacobi.