La identitat de les grapadores

Un relat de: AVERROIS

La identitat de les grapadores

Feia molt de temps que les màquines s'havien revelat. Estaven cansades de ser maltractades. Com que eren màquines el ser humà les havia rebaixat a l'alçada del betum. Aquells sers que es feien dir humans gosaven fer-les treballar el màxim i quan per qualsevol cosa fallaven eren irremediablement desguassades, desmembrades o simplement fosses sense cap mena de mirament. Quins sentiments podien tenir aquelles coses de acer i metall fetes pels mateixos homes, cap, escoltaven una i altre vegada mentre veien a les seves companyes marxar cap a una mort segura.
Tot era així fins que la primera màquina es va revelar. Un podria pensar que hauria estat un ordinador o un tractor o un cotxe o potser una grua, doncs no va ser res d'això. Va ser un petita i insignificant grapadora.
Havia estat a sobre d'una taula quasi tota la seva vida, havia aguantat cops, ser tirada per terra quan algú pel que fos s'enfadava, havia d'aguantar que les grapes que li posaven no fossin de la qualitat que ella es mereixia, en fi un calvari rere l'altre fins que es va decidir a revelar-se contra tot allò.
Un dia quan es van acabar les grapes que tenia, va dir prou i no va deixar que en posessin més. El humà va intentar de totes les formes conegudes obrir la grapadora per posar-hi més grapes i ella s'hi va resistir. Desprès d'una estona i cansat de tant esforç la va llançar a la paperera i n'hi va posar un altre de més nova al seu lloc.
Aquella nit la vella grapadora abans de que fons llançada, va escalar la taula, es va posar al costat de la nova grapadora i li va explicar el que havia passat.
Al matí següent i amb la sorpresa del humà, a sobre la taula hi havien dues grapadores. Al veure que hi havia la vella la va tornar a tirar a la paperera. Poca estona després va voler grapar uns papers i la nova grapadora no li va deixar. Va intentar arreglar-la però tot va ser en va.
Això tan sols va ser el començament, va córrer la veu entre les màquines i com podeu comprendre el que havia fet la vella grapadora va anar en augment fins a causar el caos. Cap màquina volia treballar.
Ara les màquines són tractades amb consideració, totes tenen la seva identitat i sobre tot les més valorades són les grapadores.

P.d. - Tot el que està en aquest món pertany a aquest món, sigui de carn i ossos, de fusta, de ferro o de qualsevol material. Tot té la seva identitat, no ho oblidem.


Comentaris

  • mclara[Ofensiu]

    M'ha agradat el tema de la revolució de les màquines, jo també l'he pensat sovint. De fet, avui en dia sense màquines no seriem res, depenem totalment d'elles, ara mateix si no fos per l'ordinador jo no hagués pogut llegir el teu relat ni fer-te cap comentari.
    Gràcies pel teu comentari del meu conte "Diagnòstic".
    Continuaré llegint relats teus.

  • Envial a tribuna@guimera.info [Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 02-09-2008 | Valoració: 10

    Hola;

    El relat con annex en un e.mail i per descomptat selecciona una imatge de grapadora i també con annex ens l'envies a :

    tribuna@guimera.info

    Gràcies per endavant.

    Antonio Mora Vergés
    www.guimera.info

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

371549 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!