La ciència és relativa...

Un relat de: guillemnicolau

La ciència... moltes persones la veuen com una cosa massa complicada com per, ni tan sols, pensar-hi gaire. El què passa és que la ciència no és simplement un conjunt de fórmules matemàtiques, entre les quals s'hi troben les que tots hem pogut veure a l'educació obligatòria. No.
Això només és una simple representació de la realitat feta per l'home i per a l'home. Bàsicament són maneres de veure el món desde punts de vista més objectius que els pensaments. Totes aquestes fórmules intenten explicar el perquè de les coses, però en comptades ocasions ho aconsegueixen a la perfecció, ja que, com he dit abans, són fórmules creades per l'home, i com tots sabem l'ésser humà no és dels animals que capten més bé el seu entorn. Qui no ha sentit a dir mai que els gossos tenen una capacitat olfactiva molt superior a la humana? O que els gats són capaços de veurer-hi quan no hi ha llum? Aquesta darrera pregunta també és una mentida, ja que, que l'ésser humà cregui que no hi ha llum no significa que no hi sigui.
També passa el mateix amb els ultrasons, sons que poden escoltar els gossos però no els humans, ja que no tenim la capacitat, ni de molt lluny, de captar totes les freqüències sòniques. És molt trist que hi hagi persones que creguin que els éssers humans som molt superiors a la resta d'animals. Al cap i a la fi la ciència la podem veure cada dia, l'únic que fa falta és tenir una mica d'intuició i uns coneixements bàsics per entendrer-la..
I qui pensi que les fórmules científiques són sagrades i que no es poden modificar va errat, ja que sempre es poden modificar o fins i tot canviar-se per d'altres que s'ajustin i encaixin més bé amb tota la resta.
Mai s'ha de tenir por a la ciència, ja que sense la curiositat que han tengut algunes persones, no seríem aquí. Sense la curiositat no seríem res més que una altra espècie intentant fer-se pas en un planeta ple de depredadors.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de guillemnicolau

guillemnicolau

4 Relats

7 Comentaris

4978 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Guillem Nicolau Alomar Sitjes(Palma de Mallorca-13 de Març de 1989) Nascut en una família de parla catalana, concretament mallorquina, vaig creixer amb els meus dos germans, en Toni i na Magdalena, i els meus pares, en Toni i n'Aina. Vaig seguir els mateixos passos educatius que els meus germans, anant a la mateixa escola, Mata de Jonc, i al mateix institut, el Joan Alcover, arribant així a obtenir el Batxillerat Científic. Mai m'he considerat una persona de lletres ni de ciències. Simplement crec que per a arribar a ser algú, s'han de dominar minimament els dos àmbits de l'educació moderna. Soc Enginyeria Informàtic.