la.calma*

Un relat de: madame dorë

És ara, quan alguna cosa que em rebrega l'estómac m'obstrueix i em pertorba. Caic i torno a asseure'm en els mateixos usos, les mateixes paraules, hàbits i costums, que es manifesten canviants i evolutius, però que, per contra, són sempre exactes. Un viatge llarg i intens que m'aporti calma em suggereix tensió, i la tensió em transporta a aconseguir la calma que, com tot allò que és visible i el que no, el seu funcionament és cíclic, i circular; del caos, a la calma, i de la calma al caos, per esdevenir calma. I repeteixo: calma. Calma. Perquè m'enorgulleixo de repetir, cansar i explotar l'ús d'una sola paraula, i que sigui incorrecta i inadecuada, que soni massa vegades i quedi fora de lloc, si cal, perquè és aquesta la paraula que busco, i no pas algun dels seus sinònims. Calma. La calma que m'aporta agafar-te les mans quan menys hauria pensat fer-ho, i notar el teus cabells humits al meu clatell, sentir-me esclau de la teva voluntat fins i tot quan no vull ser-ho, i sentir-me ple, tranquil, i plàcid. Calma. I rebentar altra vegada, com sempre quan no tinc res més a fer o què dir, a rebentar a pedrades allò que em molesta i fer-ho sagnar i veure com tu i tot jo som un si volem ser-ho, per derruir els mals canviants i estàtics destrossar-los, polveritzar-los, assassinarlos a tots, un per un i de la forma més vil, i tot seguit crear en la seva més pura forma, la seva imatge i el reflex més nítid, perfecte i increïble, palpable, tant com abstracte i il·lògic, la calma. Calma que és sinònim de paralització i d'hiperactivitat; calma, però, que els contradiu alhora. Calma.

Comentaris

  • al contrari![Ofensiu]
    madame dorë | 12-08-2008

    i ara! per res em molestaria una comparació amb mompou o prokofiev! a mi tampoc m'agrada relacionar, ni relacionar-me, massa estretament amb cap símbol, però tot i així les referències són evidents, així com els idols. Trobo molti nteressant la relació entre les obres d'aquests dos compositors i un relat en text. Gràcies!

  • és difícil...[Ofensiu]
    Acrata | 12-08-2008 | Valoració: 10

    Realment difícil fer un comentari sobre aquest relat. Potser, el que més destacaria és la capacitat que té per fer a un servidor donar voltes sobre si mateix sense parar, fins caure al terra mab el cap mig perdut. Estic allà mateix, com pot ser? A mi m'agrada, te un punt de violència molt atraient, agitat com una sonata de S.Prokofiev, hipnòtic com els "Suburbis" de F.Mompou. Un altre més als preferits!
    Espero que no t'hagi molestat la comparació, en cap moment pretenc etiquetar a les persones, així com tampoc la seva feina. Salut.

l´Autor

madame dorë

9 Relats

7 Comentaris

6548 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
De mi, sobre mi mateix*

Sense motiu aparent em tormenta trobar-me sol, no parlar-ho i no explicar res d'això. No hi ha premissa, ni causa.Tot es fruit de l'instant, un instant que es repeteix i que retorna, tan aviat com s'esvaiex. No puc evitar-ho i t'enyoro, tan pel teu amor com per la teva força, així com per la por que em suposa adormir-me sol, a la voluntat d'un temps que m'observa des de fora i que em valora, que em sospesa. A la voluntat d'un son que m'espera assedegat i indecís, que em prepara escenes i raons falses, tant falses que resultaran certeres. Tant, altra vegada, com aquestes paraules justes i inofensives, que ningú enten i no es valoren; tan senzill com aquestes paraules juntes, que construeixen el resultat il·lògic però veraç d'aquest nou relat realista, el meu relat realista, i la seva profunda certesa: al marge de suposicions o difamacions, opinions.

[madamme dorë - pol.dunyó.ruhí]

madamedore.blogspot.com
minimal.musique (nospam) underave.net