Indrets de Catalunya. Fi de curs

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Indrets de Catalunya. Fi de curs.

Comencen aquest any 2006 a fer això del fi de curs; de fet ens queden pel setembre [ i per més endavant ] mols llocs per visitar. Calia però d'una part aturar-nos a prendre consciència de la tasca feta, i d'altra a agrair la comprensió que respecte de la nostra dèria, hem trobat i trobem per part de les nostres esposes i família.

Volíem "posar en valor" llocs i contrades molt properes a les comarques del Barcelonès i els dos Vallès; habitualment "oblidats" per els urbanites que això si viatgen arreu del món, i diuen conèixer els Pirineus, tant o més bé que les cabres i el rebecs. Estem moderadament satisfets, en aquesta tasca hem tingut tot el suport de pàgines web com ; www.relatsencatala.com, www.joescric.com , http://www.bibliotecasvirtuales.com/comun/foros/, www.moianes.net, www.guimera.info , i quan a la premsa escrita, Diari de Sabadell, Setmanari La Forja , de Castellar del Vallès, Setmanari Nova Tàrrega, de Tàrrega, la Revista Mensual La tosca , de Moià, o el butlletí de l'Associació Cultural de Vallgorguina ; puntualment també algun altre mitjà als que agraïm també el seu ajut. L'èxit en el nostre cas està en l'esforç esmerçat, els fruits si arriben, en forma d'un millor coneixement i estimació del país, ni que sigui per una minsa quantitat de persones, seran tota una compensació addicional al nostre treball que ningú ens ha demanat, i que fins alguns s'estimarien més que deixéssim de fer. No hi ha risc en aquest sentit estem fermament compromesos a continuar també nosaltres, seguint sempre fidels al servei d'aquest poble.

Quan a l'agraïment, el materialitzàvem en un esmorzar al Puig de la Balma, conjunt històric cultural d'agroturisme , www.puigdelabalma.com , seiem a taula amb les nostres esposes, i entre amanides, embotits, pa torrat, botifarres, truites, aigua, vi, cervesa, cafès, deixàvem transcórrer quasi dues hores del mati del dissabte 22 de juliol. Faríem desprès una visita al Museu de la Balma, i a les obres d'habilitació que s'hi estan duent a terme. La devoció finalment ens podria, i les cameres fotogràfiques del Tomàs i el Feliu, recollirien en imatges la majestuosa bellesa de l'indret. Fotografies en que sortíssim nosaltres cap ni una, com ja es costum, mala costum per cert.

Feina per setembre ?, ens queda molt Moianes, moltes Valls del Montcau, molt Alt Vallès, i encara algun projecte que ens han suggerit, posar en marxa un weblogg amb les històries i sobretot les imatges, recollides en aquests anys. Ens sembla un proposta interessant, però els obrers - ara com ara - son pocs, i la tasca es molta. Si algun lector/a vol esmerçar una part del seu temps en responsabilitzar-se d'aquest tema, des d'ara el nomenarem responsable d'informàtica i edició, i com nosaltres que esperi a rebre la recompensa del Pare Celestial.

Bon estiu a tothom, i de cara a la tornada , si us agrades participar d'aquesta tasca de conèixer i donar a conèixer aquest país nostre, adreceu-vos a l'email amora@Virtagora.net

Gràcies per endavant.

© Antonio Mora Vergés




Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5460029 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com