i que pasa si no vull ser un fideu??

Un relat de: mezzanine

El cas, es que,només encendre la tele, o la ràdio, té igual, qualsevol mitjà de comunicació, ens parla del nostre físic. Plan 15 díes de una marca, de altra, cirugía, te sents inflada?, i que me dius de la celulitis? mil productes, mil dietes, mil imatges de models "perfectes?"...

De veres en aquest govern es tracta el tema de l'anorexia i la bulimia be? o fem com en el tabaco? que les autoritats sanitàries adverteixen que fumar és perjudicial, però, ahi està pagant-lo el estat.

Pues en els problemes digestius es igual. La de fórums i reunions de tot tipus que s'han fet per tractar aquest problema.. una animalà si, pero si continúen diguent-nos en la tele i en la ràdio que el que prima es estar "fideuet", hem de ser forts de mentalitat, per no caure en la idea del régim

Aquestos dies previs a l'estiu, gran quantitat de gent està fent régims a lo béstia, per que? perque es molt difícil donar l'esquena a el que dicta una societat.

Com es possible que les xiquetes de 10 anys ja tinguen anorèxia?, la principal raó, es el voler anar d'acord amb la societat.

Avui, el nens i les nenes, pasen gran part de temps davant la televissió, i allí tot el que troben son xiques i xics primets, que damunt diuen que volen aprimar-se..

¿que estem locos o que?

Per una part, les xiques que ens mostren com a models, no estàn així per fer régim, estàn aixi de naiximent, i durant les seves vides, el seu traball es cuidar-se el cos.. la gent normal, no ens podem dedicar tot un dia al gimnàs, ni pagar un monitor individualitzat, ni una perruquera o perruquer per a cadascú, ni ganes, perque tenim moltes més coses a les que dedicar-nos. Perque la bellessa va per dins.

Per altra banda, potser, si ens hi dedicàrem plenament a aixó podriem arrivar a estar com elles i com ells, però, aixó, sería un sacrifici, i qui vol passar-se la vida sacrificant-se? som com som, i hem de admetr-ho.

Eixa es la part complicada, fins que una persona compren que cadascun som d'una manera, ha de passar per moltes etapes de la vida, i per exemple, en la adolesència, que és quan més necessitat de societat tenim, es quan menys poder de decissió tenim, per tant és molt copmprensible que la gent acabe per pensar que el correcte es estar fideu, si és el que ens estàn ensenyant...i si per a estar així, ha de deixar de menjar ho farà...

No culpe de res a les persones que pateixen aquestes malalties, pense que lo complicat es no caure en elles.

Quan vaig a comprar roba, pregunte sempre quina es la talla més gran que tenen, de vegades m'entra la risa, i la majoria, em sap molt de greu perque sé que hi ha moltisima gent a la que li agradaría vestirse de una manera determinada, i no poden de les talles. Com si en aquesta societat només hi hagueren tres tipus de persones.(S-M-L).
Aquesta es altra manera de fomentar els complexos.


Menjar és un plaer, sempre en la messura correcta, no dic que no, pero a vore qui em nega, que no li alegra el dia un plat del seu menjar preferit?

Qui vullga aprimar-se que ho faça, pero, que no ens impossen res...i que no se es millor persona pel físic que es tinga, i al fi i a la postre aixó es l'essencial, ser bona persona

Comentaris

  • Hola![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 07-04-2006

    Hola noia. T'he de dir que he llegit el teu relat perquè m'ha cridat l'atenció el títol, però hauries de fixar-te més en el que escrius (i com ho escrius) per què hi ha força faltes d'ortografia en el teu text. No vull desanimar-te pas, al contrari! T'animo a que segueixis escrivint, però amb més cura!

    Petons.

  • a julia[Ofensiu]
    mezzanine | 03-06-2005

    hola julia, senc molt si t'has sentit ofesa, no era la meva intenció fer mal a ningú. Tampoc crec que la meua veritat siga la més veritable, pero, jo només puc raonar els meus pensaments, jo plasme el meu punt de vista, ke és en el ke crec, pero, es clar ke cadascú pensem d'una manera.
    La veritat, esk mai havia escrit aci, i mai havia rebut una crítica, ets la primera, i no sé ke pensar, igual m'ho deixe la veritat.

    De totes maneres, vull dir-te ke igual ke tu jo tb gaste una 42, i no crec ke estiga grossa, el cas esk no magradaría ke la gent ke esta com tu i com jo ho passara mal per els prototipos socials, perke tu sembles una xica en decissió, pero, avui, es molt fàcil manipular a la gent, i arrivar a fer ke les persones se senten inferiors només pel seu físic.
    I una cossa, aixó ke dius de ke si la societat es el ke impossa, hauràs de canviar.. pues, aixó es el ke em fa fàstic. Ho entendria si fos per enfermetats o salut, pero per agradar a la resta...
    en fin, ke gracies

  • Airin | 02-06-2005

    Primer q tot, benvinguda o benvingut al web (diria q benvinguda)
    No et valoro el text x tal d n fer-te baixar la mitja xq, sense ànim d'fendre, m'ha costat moltissim d'entendre per culpa de la teva sintaxis i parles del tema d'una forma tan subjectiva i, a la vegada, com si estiguessis dient la veritat mes veritable, que m'ofen.

    no sé quina mena de cos tens tu xo jo, q gasto una 42 en comptes de la meravellosa i perfecta talla 36, també em sento ofesa xq segons quins pantalons no m'escauen i aixo q no estic grassa. No estic grassa i ho sé, que no ho estic, i crec q aixo es important. Xo el q també se es que potser hauria d perdre un parell d qilos, nomes un parell. El ser gras o grassa no nomes comporta problemes fisics i sociologics si no també medics. I una persona de 150 kilos no pot ser mai una persona sana.
    A més, has d recordar una cosa: aqest mon es una merda, si, es cert. Injust, intolerant, classista... xo es el mon q tens i tu sola n podras cambiar-lo mai. Haura d cambiar x si sol, amb el temps, amb les modes. Abans les corves estaven ben vistes i si jop visqes en l'edat mitjana seria una de les dones mes desitjades d'aqest mon. Xo estic al segle XXI i les corves estan mal vistes. I jo no soc capaç d sentirme b en una societat q no m'accepta. X tant, haure d canviar tot el q em sigui possible. I punt, xq n tinc cap altre solucio.

    esperant nous relats teus m'acomiado

    Irene

l´Autor

mezzanine

3 Relats

5 Comentaris

3875 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00