FALSES VERITATS, O MENTIDES GROSSES ?

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Tothom comentava amb to burleta les anomenades ‘Declaracions de Bens', que feien alguns dels capitostos que han remenat les cireres durant anys i panys
.
Resulta que desprès d'una vida dedicada - presumptament - a vetllar pels interessos de tots, i malgrat haver rebut unes elevadíssimes retribucions com Alcalde d'una gran ciutat de Catalunya, com a President de la Diputació Provincial de Barcelona, com a Diputat del Parlament de Catalunya, com a Ministre del Regne d'Espanya, i com a President de la Comunitat Autònoma; manifesta - sense que li surtin els colors - que no te cotxe, no te casa, i te uns estalvis que atès el seu historial cal considerar com ‘modestos'.

Sembla increïble !; està clar que lluny del que pensàvem el nostre ‘líder', no practica les catalanes virtuts de l'estalvi i la moderació, oi ?.

Cal anar al fons d'aquestes declaracions; integrar -com en el cas de les societats - els bens de tots els components de ‘ la unitat familiar', i procedir - si fos el cas - per la via penal, si es constata una ocultació o un aixecament de bens.

Macià, ‘l'avi', oferia el model de la ‘caseta i l'hortet', aquesta aspiració , bé que reduïda - això de l'hortet desprès del ‘boom' de la construcció va passar de somni a fantasia - la compartien amb ell una majoria dels catalans. Està clar que no certament ‘el declarant'.

Quina mena de model ens desprèn d'aquesta Declaració de Bens ?.

Desprès d'una vida de treball - honest - és perfectament lògic que qualsevol treballador tingui - almenys - una vivenda en propietat, i si li ha estat necessari un vehicle a motor.

No em crec aquesta ‘Declaració ‘.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5431067 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com