ETA: ha perdut el missatge de por

Un relat de: Josep Bonnín Segura

He cregut oportú i sent des del meu cor que ha d'esser així, canviar totalment el contingut del meu article que havia escrit. Vull emprar les meves paraules per condemnar l'assassinat de l'ex regidor socialista de Mondragón Isaias Carrasco per mans d'ETA.
Aquesta banda d'assassins sense consciència no tenen cabuda dins d'un estat de dret, ni enlloc. Ni ells ni els seus portaveus polítics que son incapaços de condemnar les bestieses que fa aquest grup de delinqüents armats . Res pot justificar un crim.
Totes les forces polítiques democràtiques s'han d'ajuntar per combatre a aquesta banda de delinqüents comuns que sembra el terror i cap d'elles els han d'emprar arbitràriament pel seu rèdit, ja que consider que és una autèntica ignomínia bassada en aprofitar la sang i el dolor de persones innocents vilment assassinades.
Aquesta vegada si que ha estat ETA, que ha enviat els seus pistolers a trencar la vida d'un home de 43 anys. Aquesta vegada si que ha estat ETA el missatger del dolor i la desesperança que ha tornat trencar el cor de la família d'Isaias Carrasco, el de tots els seus amics i companys, i el de totes les persones, i m'incloc , amb una sensibilitat en contra de la barbàrie i de la violència.
Intuïa que alguna cosa aberrant ocorreria, ja que ETA sempre ha intentat deixar el seu rastre de sang en segons quins instants i sobretot quan ens trobàvem a quatre dies de culminar un procés electoral.
Des d'aquest espai envio el més sincer condol a la família, amics i amigues d'Isaias Carrasco i afegir que em sent ferit. Ferit en front de qualsevol violència contra qualsevol persona, perquè res de res als meus ulls i enteniment la justifica mai; i sempre tindré la ploma i la veu per a condemnar-la.
El Lehendakari Ibarretxe digué en la primera declaració de condemna, que no tornin emprar les paraules:"el poble basc", perquè aquesta banda d'assassins torni intentar justificar els seus crims. Estic totalment d'acord i afegeix que ningú té el dret d'intentar aconseguir uns objectius, siguin el que siguin, sembrant violència i patiment arreu i copejant covardament persones en un intent de desestabilitzar el procés democràtic, més o menys encertat, d'això no n'escriuré ara, que estem vivint a l'estat espanyol des de 1976, any després de què moris el dictador.
A l'article passat vaig escriure sobre amb que i amb qui pensaria en la jornada de reflexió, ara ja passada, i afegeix que aquesta persona vilment assassinada també formarà part dels meus pensaments que m'han portat a les urnes per fer la meva elecció democràtica. I em sum a les paraules de la seva filla, que en memòria del seu pare assassinat, demanà que es sortís a votar.
Afegir que el cap de llista del PP en Rajoy, si tingués vergonya, s'hauria d'empegueir, que la família d'Isaias Carrasco l'impedís que s'apropés al fèretre; sembla que li ha passat factura l'acusació tan greu que feu a Zapatero en el primer debat televisiu, acusant-lo d'agredir a les víctimes del terrorisme. Víctimes que totes les forces polítiques recordaren a les compareixences un cop sabuts els resultats electorals, menys el representant de la dreta, demostrant que sinó és per treure un rèdit, fàcilment se'ls hi oblida. Podran reflexionar sobre el que he escrit quatre anys més a l'oposició.
Tal volta el que he escrit sigui molt visceral, no és el meu costum, però em pos en la pell dels pares, de la dona, dels fills d'aquest home assassinat i vos jur que em bull la sang, per l'absurd i sens sentit del fet de segar una vida d'una manera tan covarda i barroera.
Avui, l'article no tindrà la llargària dels habituals, ja que no em queden més paraules per denigrar i condemnar a aquests malparits que l'única força que tenen és en el canó de les seves pistoles i en l'estrall i dolor que provoquen les seves bombes i malgrat la seva barroeria, han tornat a guanyar les urnes i l'opció democràtica triada per tots els ciutadans de l'estat espanyol, menys pels pistolers d'ETA, que repeteix que no hi tenen cabuda dins d'un estat de dret, malgrat els seus polítics el vulguin aprofitar.
Enhorabona pel resultat electoral, a tots el que heu triat el vot progressista, perquè la dreta reaccionària no tornés ocupar el poder.


Josep Bonnín

Comentaris

  • Suposo que ho saps![Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 13-03-2008 | Valoració: 9

    Però el teu article es com si l'haguessim escrit una pila de gent, molts de nosaltres, relataries, no ho sabriem reflectir com tu ho has fet, moltes vegades sembla que per desfogar-te de tanta barbàrie s'ha de fer amb la paraula, però et juro que a mida que t'anava llegint, em podia imaginar amb qui tó de beu dius aquestes coses. No estas sol company! Eulàlia.

  • ETA no té cabuda en un estat democràtic...[Ofensiu]
    Vallespir | 11-03-2008

    ... però la realitat és que sí que hi té cabuda.

    Tinc clar que en el fet que encara existeixi aquest grup terrorista hi ha una enorme responsabilitat dels dos partits majoritaris de l'estat que, de manera més subtil els uns i més fastigosa els altres, se n'han aprofitat repetidament en la majoria de les comteses electorals. I tinc clar també que, fins que en aquest estat tan divers no existeixi la voluntat d'atacar d'una santa vegada les irresoltes qüestions territorials (no només la basca, és clar) tot seguirà igual, amb més o menys intensitat, amb més o menys èxit policial i judicial, però amb el problema de fons intacte.

    Però sí, tot això és política. I, és clar, davant del drama humà, el de la família, el del burd robatori d'una vida humana, difícilment hi pots trobar justificació. Jo mateix, a mesura que he anat tenint fills, reconec que cada cop em sento infinitament més a prop d'aquestes emocions, d'aquests drames vitals, que no pas de tots els raonaments intel·lectuals que es puguin fer que, a voltes, em semblen excessivament frívols.

    Per això, entenc aquest escrit teu. Entenc la visceralitat, el vòmit. I el comparteixo. I també comparteixo en genèric aquest crit teu que ni els teus ulls ni el teu enteniment poden justificar la violència (tot i que se m'acuden molts casos actuals on puc comprendre-la, encara que em resulti fastigosa).

    Però precisament perquè és horripilant i covarda, penso que s'han de posar tots els mitjans per tal d'eliminar-la d'una vegada. ETA -suposo que convindràs amb mi- no es pot combatre des d'una opció democràtica que només inclou la concepció unitarista de l'Estat, perquè això només perpetua el conflicte.

    Salut,

    Roger

  • Clar de lluna | 11-03-2008

    ...estic d'acord amb tot el que dius, és repugnant el que fan i mai, en cap context, una mort està justificada! Un relat que reflecteix, espero, el que pensa la majoria de la societat, em sumo a la teva reflexió!

    Una abraçada!

  • Tots contra la barbàrie[Ofensiu]
    Falciot blanc | 11-03-2008

    Estic totalment d'acord i hem solidaritzo amb totes les persones que han estat victimes del terrorisme. El rebuig que molts sentim no ha pogut evitar aquest brutal assassinat pero espero que el nostre sentiment envers aquets actes sigui cada cop més compartit per un número més alt de persones. Que per fi els qui veuen als assassins de ETA com a herois els vegin de una vegada per a totes com lo que realment son uns vulgars i com tu molt be dius barroers assassins.


l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

537925 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!