Espill espiador

Un relat de: Oluronbi

Espill espiador, dibuixant de rostres que se t'apropen, entremaliat de tu que despentines mirades d'ulls inquiets!
Sols la llum prens com inspiració, la resta es deixa veure amb el teu empeny. Tal com ens encens la mirada te n'aprofites per treure el teu millor relat, descobrint-nos el tresor de dins la nostra pell. Al observar-te s'obre un camí de contemplació on veig que em mires. I tal dia com avui que entregues ta gamma de colors més vistosos em trobo desganada, i tú que sobre el meu rostre m'esquitxes una nova piga, fosca i rodona, com a mi m'agraden, i jo que no vull detenir-me.

Mes ai! que voldria jo la teva tinta valent, la teva traça, el teu pincell, crear mots transparents, afortunats colors cel encara sense taques d'un mal negre, dolent i empentador de verds baix blaus marins, cosins d'àcid ataronjats que es beuen a sorbs el dia havent descordat abans a la lluna el seu pijama de nit...

La lluna, ma piga iluminada, amb ella faig fugir als durs moments els tristos pensaments però tú, tú els mostres amb reflexos que cremen la mirada de qui no vol veure al seu rostre una marca, als seus ulls el dolor...
Ara que em fas d'espill, aigua dels meus dits, sé que no tothom dorm amb contes de final feliç.

Mentre els recites aprofitaré per embarcar a les onades que canten les petxines de crits ofegats a la costa de belles sirenes. Aprofitaré per fer de pirata que dansa balls d'alliberacions al vent, sense manaments, deixaré veure el meu ull cobert i si cal emportar-me pels seus temptadors cabells, meravellar-me com ho faria qualsevol mariner. Pero abans, deixa'm que llenci a la font del deseper la moneda del desig de costes utòpiques pels dibuixants que encara dormen amb un ull despert.




Comentaris

  • Ostres!!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 13-09-2006

    És veritat, BarBarisme! Ha sigut un lapsus!

  • Hola!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 13-09-2006 | Valoració: 8

    Crec que no hi ha res més fantàstic que un mirall -o espill-... Jo també he escrit alguna cosa fent-ne referència, té aquell punt de... reflexar la realitat aparentment igual però que a la llarga acaba sent diferent. El que si que tinc obssessió és a fer-me fotos a davant, m'encanta com queden!

    Aquest relat -com tot el que he llegit de tu- m'agrada molt, està ben escrit i de manera àgil, tot i que... com a punt negatiu a destacar, i amb tota la sinceritat del món i sens ganes d'ofendre -que quedi molt clar- crec que hauries de polir una mica l'ortigrafia i evitar alguns barvarismes. Si vols, en propers comentaris et puc dir el que canviaria jo -no deixa de ser una humil opinió, eh?-...

    Un petonet, i cuida't molt!

  • Deliciosa prosa.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 29-08-2006 | Valoració: 10

    Trobo un punt de poesia important en la teva prosa, una expressivitat rica, seductora, bella, àgil, i correctíssima. És deliciós llegir-te, llegir aquest text, ho fas molt i molt bé. T'ho dic seriosament i no pas per afalagar-te o perquè siguis nova a la web, si alguna cosa no m'agradés del text t'ho diria sense manies, ja m'aniràs coneixent.
    Seguiré llegint els teus relats, o poemes, o el que decideixis escriure perquè em fas sentir bones vibracions.
    Quan sàpigues en què consisteix el Repte estic segur que en seràs una guanyadora freqüent, i serà interessantísim que hi participis.
    Felicitats.