ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA MARE DE DÉU DE L'ESPERANÇA DE CLARET

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El Josep Leco publicava algues fotografies de Claret en les que reflexen les dades que les acompanyen :

"CLARET". Despoblament del Municipi de Tremp. Pallars Jussà.
- El poble de Claret va ser agregat al municipi de Tremp l'any 1847. Si llavors comptava amb menys de 30 habitants, ara ens consta que son només 2 i en una visita al lloc es testimonia un estat deplorable y ruïnós del poble. Subratllem aquesta circumstància perquè és una realitat que es repeteix en una colla de poblets del municipi.

El municipi de Tremp, des de les agregacions del 1973 (Vilamitjana, Sapeira, Espluga de Serra, Gurb de la Conca, Figols de la Conca, Palau de Noguera i Suterranya) és el municipi més gran de Catalunya, quant a territori 303 km2, 29 localitats habitades i 11 de deshabitades. Segons dades del 2009 les localitats habitades tenen una població de: 14 localitats amb 7 o menys habitants, que sumen 47 habitants. 14 localitats entre 10 i 206 habitants que sumen 646 habitants. I el nucli urbà de Tremp que compta amb 5.535 habitants). La població del municipi de Tremp el 2009 era de 6.228 habitants, el 45 % de la població de la comarca del Pallars Jussà que tenia 13.840 habitants; per cert, la 39 comarca catalana en densitat de població i la 36 en població absoluta, d'un total de 41 comarques.





De l'església parroquial ens diu la fitxa tènica de Patrimoni; edifici de planta rectangular format per una nau amb capelles afegides. Porta a migjorn amb campanar de planta quadrada a sobre, amb dues obertures i campanes a llevant. Els murs són de carreus reblats i la coberta de teula àrab i testers de lloses de pedra.

Sobren els comentaris, oi ?.

Que el pobrissó d'Assís

ens encomani la seva infinita paciència,

la seva intel·ligència,

i el seu tarannà amable.

Demanarem a l'Arxiu Gavin imatges d'aquesta església 'entera'

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5408120 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com