Escapada a l'infern- tercera part i desenllaç final

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Ja no podia més. Feia un any que havia tingut una depressió i ara mateix estava encara en tractament. Tots els medicaments, que n'eren molts, feien que estigués com a buida per dedins. Vaig començar a menjar, a menjar molt i de manera desmesurada.

El primer cop que John em pegà fou el mateix dia que fèiem l'aniversari de casats. Havíem tingut un dinar familiar.

La nostra relació matrimonial va durar fins que vaig decidir fer l'escapada. Em semblava que escaparia a l'infern i realment no va ésser així. L'infern el vaig deixar, estava allà d'on m'escapava. A partir de la primera bufetada de'n John en seguiren d'altres. Vexacions per qualsevol motiu o ben igual si no n'hi havia cap. Em vaig sentir encara més poca cosa que abans. I a vegades creia que realment en John tenia raó. Que jo era una autèntica inútil i que mereixia ésser castigada.
De tot el que passava no tenia en qui parlar-ne i tampoc sabia si hagués tingut una amiga, hagués estat capaç de confiar-li aquell secret. Tenia massa por per fer-ho.

Cada cop que em mirava en el mirall del bany, em feia oi. Estava grassa, sebàcia i realment era l'únic que m'importava. Va ser aquell dia, mirant la televisió, on vaig poder veure aquelles pastilles miraculoses. Em prometien únicament el que jo volia. Aprimar-me ràpid i aviat. I no tenia que anar a ningú que me les receptes. Bastava una cridada per telèfon i te les enviaven a casa. Vaig pensar inclusiu, que si m'aprimava i tornava a tenir la silueta de l'al·lota que les mostrava en la pantalla, n'Edwart tornaria a ser com antes.

Ara estic en un món especial. No sé com dir-ho. Estem aquí el que hem decidit deixar de viure. Si, això, deixar de viure perquè el que fèiem era existir simplement. Únicament hi ha un sentiment que ho envaeix tot: La tristesa i al cap també una altra sensació més difosa l'alliberació. Hem deixat el nostre cos físic i ens hem separat d'ell, però al mateix temps hem tingut por de morir. No sé si pel motiu, de que si ens anàvem se n'adonarien que la vida se'ns feia insuportable. Teníem l'esperança de manera no gaire conscient que si l'entorn canviava, nosaltres podríem retornar una altra vegada. Alguns retornen. Pocs. Inclusiu a vegades els canvis son a pitjor.

El pares i En John s'estan barallant. Els pares , volen, diuen mantenir-me viva, ja que si mor, totes les ajudes que estan rebent se n'aniran a norris (això no ho diuen) malgrat des d'on estic perceb més els pensaments que les remors. Han mogut fils, fins al punt que el President del Govern ha creat una Llei que impedeixi desconnectar la meva alimentació per tubs. I també sé, que un tribunal ha accedit malgrat al fet de desconnectar-me. Això és el que realment pretén En John per uns altres motius. Jo sé quin son. Vós he referit a que veig més els pensaments que les remors, veritat?
En John, s'ha enamorat o al manco és el que es pensa. Jo sé que no és així, ja que un maltractador, no pot estimar a ningú, ja que únicament té un sentiment:El de la possessió. La seva dona, esposa, companyera és simplement un objecte material; i si no ho és se l'ha d'arribar a convertir amb un.
En no pot seguir mantenint aquesta relació sense que sigui aprovada per la comunitat i la seva confessió religiosa. O sigui, s'ha de casar. Llavors, ja podeu entendre que mentre jo continuí viva, no és pot oficialitzar aquesta relació, ja que incorreria en un delicte de bigàmia.
En poques paraules, que ara mateix soc un be dineral per uns i un gran entorpiment per l'altre.

Si abans quan vivia se'ls feia insuportable la meva presència, ara que la nostra presència física no expesa gairebé res; ells es mostren sense cap tipus de complex, tal com realment son; no se n'adonen de que nosaltres tenim la percepció de tot el que passa.
Hem deixat enrera la consciència física per guanyar un altre tipus de consciència. Per aquest motiu, dubtem molt de que si tornéssim canviaria alguna cosa. Estem dins la indecisió i en l'espera i no tant en l'esperança.
Així ens mantenen aquesta existència per unes normes ètiques i morals, diuen, quan realment és immoral el que estan fent amb nosaltres. Ens neguen el dret a viure, si a viure. Únicament ens deixaren un dret a existir. Ara, tampoc ens deixen el dret a morir, i fan que unes màquines absurdes mantinguin la nostra existència. Diuen que ens estimen. És la mentida més gran, ja que ni abans ni ara ens estimàvem. Simplement ens posseïen ben igual que a un moble, o un objecte. No vàrem tenir més significat per a ells. I ara mateix son els jutges i els polítics qui decidiran sobre mi.
Una altra vegada, tots els meus sentiments no compten per res. Ni de cap dels altres que estem en aquest món estrany del que vós n'he parlat, on residim des de que inconscientment o no, decidirem fer l'escapa.
Avui, les autoritats ja han tornat a decidir. Han decidit que no em tornaven a connectar a la màquina que des de fa no sé quan de temps (a aquest lloc on estic el temps no compta) m'està alimentant artificialment. L'aliment que em mancava i que m'ha mancat tota la meva vida ha estat d'una altra mena. Del que ningú m'ha sabut donar. Ja que no tan sols de pa viu l'home. He decidit anar-me'n per sempre més i no tornar. Ho he decidit molt abans de què decidissin fer el que han fet. Com puc tornar a un lloc a on el que manca és l'imprescindible per sentir-se viu: L'Amor. Amb majúscules. L'Amor sense cap tipus de condició. Aquest amor que t'allibera, no tota aquesta mena de contractes que son un llast que t'obliguen a prendre decisions com la que jo vaig prendre. No tardarà molt i la notícia de la meva mort apareixerà als medis informatius. Serà la segona mort. La primera mort va ésser el primer dia en què m'intentaren esclafar la llibertat i la dignitat com a ésser humà. Adéu.






Comentaris

  • molt dur![Ofensiu]
    neret | 23-05-2005

    m'havia quedat pendent aquest tercer relat, i la conclusió per més que previsible sabent de que anava la història no deixa de ser colpidora. M'agrada el missatge final, de fe en l'amor que ens allibera.

    Per cert, faràs una valoració de com t'ha anat la setmana del comment? jo no he pogut comentar-te tants relats com hauria volgut per manca de temps, però ja et seguiré comentant...

    fins aviat!

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

538837 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!