Era de maduixa

Un relat de: i.

La Lucri ha entrat per la porta, mentre els alumnes guarden silenci observant el nou "look" que s'ha fet als cabells. Algunes rialletes s'escapen de boques juganeres, i van passant d'una a una, fins que tota la classe esclata en una de més gran originada per l'extravagant pentinat de la professora de religió. Però això no és tot: porta un conjunt de jaqueta, samarreta, faldilla i botes; tot de color taronja: sembla la repartidora de bombones de butà.

Està clar que ella no té ni idea del perquè de les rialles, però ja se sap: als nens de sisè de primària no se'ls pot fer gaire cas, molts entren a l'adolescència i ja se sap, a aquesta edat…
Té una reputació a mantenir, però no té gaire clar si se'n sortirà, d'aquesta. El dia anterior va descobrir que era en Vicenç qui li havia posat xinxetes al seient de la cadira del professor, i una mica més i es punxa el cul.

Deixa la bossa de mà sobre la taula, escriu la data a la pissarra i quan es disposa a començar la lliçó, una boleta blanca surt bombejada des del fons de la classe i s'enganxa a la pissarra, al costat d'on ella té la mà. No s'atreveix a tocar-ho: sembla una pasta blanca fastigosa, com paper de vàter trinxat i mullat. Es gira poc a poc i busca l'autor de la trapelleria d'entre tots els alumnes de la classe, però res; cap sospitós.

Es fixa que la Laia menja xiclet i s'inventa que és la culpable que hi hagi una boleta ocupant una part de pissarra.
"Laia, enganxa't el xiclet a la punta del nas!"
Evidentment, s'origina una altra riallada col·lectiva. La Laia fa cas omís del que li ha dit la mestra: es pensa que fa broma.
"Que t'enganxis el xiclet al nas, t'he dit!", li diu cridant.
La Laia, una mica espantada, s'enganxa el xiclet rosat al nas.
"El podràs llançar quan s'acabi la classe."
En Vicenç esclata: "profe, que ella no ha pas estat, ella no té cap culpa!"
"Vicenç: tu també enganxa't el xiclet al nas!"
"No em dóna la gana!"
La professora, nerviosa, trista, enfadada i moltes coses més degut a la indiferència dels alumnes, surt de la classe i els deixa xerrant, sense veure que n'hi ha pocs que s'han adonat que ella no entra a classe amb mala fe.

Comentaris

  • F. Escandell | 13-11-2009 | Valoració: 10

    Hola! Veig que aquest és el teu primer relat, i també sembla que seré el teu primer comentari... Quina il·lusió!

    És evident que ser professora no és fàcil... La pobra dona només ve a fer la seua feina, i els alumnes... Els alumnes fan el que tots volem fer: divertir-nos.
    Això sí, és tot un detall saber triar quines bromes fer, i en quin moment!!

    He llegit la teua biografia, veig que ens pareixem... Jo també som un intent d'estudiant, també estim la música amb totes les lletres, la fotografia amb tots els colors i la vida. Però no duc els mitjons de ratlles de colors!!!!

    Ànim i segueix escrivint! (Ja veuràs, aquesta pàgina t'enganxarà!)

    Una abraçada!

l´Autor

i.

2 Relats

1 Comentaris

1393 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00