Epigrama. Travessar el carrer

Un relat de: salvatore vinyatti

Travesso el carrer. Veig d'una vorera a l'altra com les mirades s'enfronten amb els altres vianants que, en intervals de segons, arriben cadascú a la seva vorera sans i estalvi i no xoquen; quina sort!

Han passat el carrer sense que passés res. Els cotxes passen com si estiguessin al París Dakar, i els vianants corren per no ser atropellats mentre el semàfor canvia de color, verd o el de madurar.

En la meva ruta de passeig o en anar a comprar, esquivo les caques dels gossos i l'incivisme dels seus amos, que encara són més bruts. Pobres animals, no han anat a estudi, ni els han ensenyat!
La ciutat cosmopolita és plena de perills encara que sembli que no sigui així però, estan camuflats entre vorera i vorera de qualsevol carrer de la ciutat.

Els coloms, que bonics! Descansen als fils del llum elèctric i quan els vols contemplar has d'anar en compte de que no caigui res als teus ulls. Mentre que els cotxes aparcats els deixen fets un femer.
Pobres coloms, no tenen amo que en tingui cura perquè són de propietat municipal o sigui són públics, i no conec cap encarregat de manteniment de coloms!

" Ni la contemplació es fàcil en la gran ciutat"

Per això he pensat editar un petit manual que el titularia:
" com esquivar els perills gairebé insignificants de les grans ciutats sense sortir-ne mal parat"

Comentaris

  • civisme amb ironia[Ofensiu]
    ninou | 14-07-2005 | Valoració: 9

    El civisme i l'incivisme dues grans qüestions !
    acompanyen als perill d'una ciutat cosmopolita.

  • Escriu-lo[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 01-03-2005 | Valoració: 9

    Escriu-lo, jo el necessito, el incivisme es cada dia més palès i la violència en els nostres conciutadans que t'avasallen pel carrer i amb el cotxe.

    Relat crític, i irònic, m'ha agradat amb quatre paraules dius el que cal!

l´Autor

Foto de perfil de salvatore vinyatti

salvatore vinyatti

227 Relats

336 Comentaris

372231 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Graduat en Arts Aplicades, decorador i dissenyador de mobles,actualment administratiu. Tinc interessos artístics, literaris i socials. Editor de butlletins de varies associacions veïnals, i de dones ( A.Veïns) Animador sociocultural i dirigent veïnal. Tinc interessos poetics i organitzo el Premi Grau Miró de relats hiperbreus a través de la A.Veïns del meu barri. Els meus poemes expressen temes d'amor,defensa de les dones i infància, temes socials, contra la guerra i també relats i poemes erotics.
( tanka/hayku/poema triangular/ etc. La literatura és el meu últim estadi artistic el qual desitjo poder i assolir-lo amb satisfaccions i amb més coneixements culturals per al gaudi de la meva vida personal i artistica.