Ens enganyen els xinesos ?

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Ens enganyen els xinesos ?



Veiem obertes les botigues- ells en diuen BAZAR- dels xinesos a tothora, tots els dies de la setmana, totes les setmanes de l'any; ells no tenen - sembla - cap festa de precepte, ni dia de descans,ni pel que sentim dir, cap dret com persona, hi hauria doncs, un col·lectiu de "persones" subjecte - si més no formalment - als drets i deures d'un estat quasi democràtic com el nostre, i el grup de xinesos i similars, que viurien dins d'aquest mateix país, en un regim més que medieval i en una situació pitjor que l'esclavatge; ah! i tot això amb total coneixement i àdhuc consentiment de les autoritats civils, militars, policials ,... sembla increïble, oi ?

Hom pot trobar de tot en els BAZAR'S xinesos, i a uns preus d'escàndol, qualsevol producte fet aquí, amb mans catalanes, de segur que costaria no menys de 10 vegades més- però i s'ha de dir - donaria feina i vida a moltes persones i famílies del nostre entorn, mentre que la compra de productes xinesos, comporta clarament, el tancament, la fugida i la misèria de les empreses, famílies i persones del nostre país.

Que comprem doncs en un BAZAR ?, misèria per tots !, des del mateixos xinesos que veuran com es mantenen indefinidament les seves infrahumanes condicions de vida, com per a nosaltres mateixos, els nostres, familiars, amics i veïns, que a cada compra, com si d'un bofia immensa és tractes, veiem com s'ensorra un tros del nostre món i entorn.

Que ens cal fer ?, reclamar per tothom unes millors condicions de vida, certament NO ENS ENGANYEN ELS XINESOS, els que en enganyen i fa molts i molts anys que ho fan, son els nostres polítics, empresaris, sindicats i altres "agents socials", que practiquen allò del VAYA YO CALIENTE ,..... ,mentre permeten que de nou, la misèria i la degradació moral s'ensenyorexi d'aquest món !

Comencem a buscar noms, cognoms i raons socials, i fem-los circular, que també les famílies d'aquest malfactors, sàpiguen que hi ha si més no una minoria que te coneixement de les seves malifetes, i si els queda una mica de dignitat, se'ls indigestin els torrons sagnants que Nadal rera Nadal, s'han menjat tant plàcidament !

Abans de Nadal, hauríem de tenir com a mínim identificats 1.000 d'aquests miserables escanyapobres, i per l'any nou 10.000, i per a Reis 100.000, de forma que com a regal per l'any 2006, marxin del país, ja no més treballadors i persones honrades, sinó els voltors, lladregots, assassins, estafadors i miserables, per permetre alhora que una revifalla econòmica - que vindrà - una revifalla moral que ens es del tot necessària, oi ?

Comentaris

  • Ens enganyen com a xinesos[Ofensiu]
    Somuf | 13-01-2006 | Valoració: 10

    Sí la dita és certa, ens enganyen com a xinesos que són. Però tornant a la dita i al teu discurs, hi ha xinesos sense els ulls axinats i que ronden fa generacions per aquí que ens enganyen molt més i des d'uns bazars anomenats bancs, caixes d'estalvis i altres esglésies de darrera generació que el capitalisme es va encarregar de muntar.

    Si els xinesos venen barat i legalment (i si no m'ho expliqui algú), no serà que hi ha qui fins ara ens ha estat prenent el pèl venen al que no tocava?

    Per què s'han abaixat els preus dels CDs?
    Per què s'abaixa el preu del tabac?
    Per què la inflació no va exclatar quan 100 PTA van passar a ser 1 €?

    En fi, la meva ignorància no em permet de seguir (i sobretot el meu temps), però realment... ens enganyen com a xinesos.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5429181 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com