Em moro d'enveja

Un relat de: Lèdeca
Envejo al Josep que té la feina que jo vull. Envejo l’amor que sent la Mireia que és el que jo desitjo. Envejo els pits perfectes de la Cristina i les amistats de la Maria. Envejo la moto del Carles. Envejo tot el que no tinc i no posseeixo. Material i immaterial, objectes i sentiments. Sento una cremor a dins les entranyes cada cop que els veig i els he de saludar amb un somriure. I m’és igual si la gent m’aprecia i si els convencionalismes diuen que no em puc queixar del que m’ha tocat en el sorteig de la vida. A mi, només se m’ha atorgat la bondat, el pessimisme i la soledat...
Envejo el cul de la Sara. Envejo el sexe que diu que té en Carles. Envejo la saviesa del Sergi i el bon parlar de l’Íngrid. Sóc una persona responsable, sempre he complert les lleis divines i humanes i no estic d’acord amb la partició que s’ha fet entre els meus iguals. Crec que estic en desavantatge i demano una compensació. Com pot ser que ells tinguin tant i jo senti que tinc tant poc!
Envejo el cabell de la Montse i les cames de la Sònia. Envejo la casa del Marc i la seguretat del Lluís. Envejo l’espontaneïtat del Miquel. Em miro al mirall i només hi veig un rostre apagat, esporuguit. A vegades em quedo sense aire pensant en el que podria tenir. A vegades la buidor és tan gran que penso que mai la podré arribar a omplir. L’enveja em consumeix i em menja per dins... però no hi puc fer més, en vull més!
Envejo la roba de la Clàudia i la salut de ferro de l’Emili. Envejo els que són feliços perquè són tot allò que jo voldria ser.

Comentaris

  • Excel.lent relat.[Ofensiu]
    unicorn_gris | 04-07-2016 | Valoració: 10

    M'agrada molt el teu relat.

    Si l'he entès bé, és un relat d'una noia que no veu les seves pròpies virtuts i enveja les virtuts dels altres. Potser demana massa a la vida. I tracta a la bondat com si fós una cosa sense gaire valor.

    Pôtser li convindria, a aquesta noia, si fós real (parlo seriosament i no vull fer ningun acudit) d'anar a xarxes socials o a webs d'amistat, i ai`xo li podria ajudar a paliar la seva solitud.

    I la menció del cul (jo diria "angorals") és molt directa i m'ha fet gràcia. I la menció de "el sexe". Molt humorístic, crec jo.

    Ens veiem per aquí. Una abraçada.

l´Autor

Lèdeca

3 Relats

2 Comentaris

1334 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00