Els pecats de les ovelles

Un relat de: Clara

Mireu, de gallina, antiquat i panoli, ja m'hi va batejar la Flora abans d'engegar-me a dida. Ara què? Hi afegireu que sóc un panxacontenta? Un masclista? Un il·lús? Un depravat? Un totxo? Sí, segurament que em mereixo tots aquests improperis i molts més. Però, si us plau, ajudeu-me, perquè la meva vida penja d'un fil. Si no em trec de sobre la Viki, estic acabat. Sóc home mort. I no ho dic per dir-ho, eh! No és una metàfora... És tan cert com que em dic Joan i dintre de dos mesos tindré mig segle a les espatlles.
M'explicaré. La Flora i jo vam partir peres fa una dècada. Quan a ella se li va ficar a la barretina que ens calia una vida més disbauxada. Que no es volia morir sense haver volat en globus, haver vist la Creu del Sud des del cim del MatxuPitxu i haver fet la ruta de la seda. I tot això, no d'una manera organitzada i aprofitant les vacances, nooo! Ens ho havíem de vendre tot i, amb el que en traguéssim, iniciar la nostra aventura.
-I quan se'ns acabin els calés? -li preguntava jo desesperat.
-Déu proveirà! Treballarem. Mendicarem. Pisparem... Els rodamóns aprenen a viure amb molt poca cosa.
-Però si encara ens falta molt per jubilar-nos!
-Aquí està! Hi ha coses que només es poden fer quan un és relativament jove. Quan siguem dos iaios, no estarem per a aquests esforços.
I jo -Que quines rucades.
I ella -Que de rucades només en diuen els rucs. I... no m'estaràs dient que sóc obstinada i poc intel·ligent, oi?
I jo -Que sembla que t'hagis begut el seny.
I ella -I tu, si beguessis una mica, potser series menys... -tot el que us he comentat.
Barallar-se és molt esgotador. I vam pactar una treva. Un compàs d'espera que la Flora va aprofitar per estrenar-se dalt d'un globus. Una petita excursió des de Sant Quirze de Besora a Barcelona. Emocionant, oi? Doncs, sí! Es veu que va ser molt emocionant, perquè va conèixer un milhomes de cabells platejats que, sense cap prejudici, és va avenir a acompanyar-la a la fi del món, en tant que li recitava amb veu pastosa Ovidi, Safo, Leopardi i allò de: com un secret d'aigua verda els teus dos ulls m'han mirat..., de la Marçal.
I, en desaparèixer la Flora, jo que em sentia molt sol, em vaig dedicar a fer, diguem-ne, el calavera, per tots els grans magatzems de la ciutat. I allà vaig veure la Viki, que em va robar el cor. Va ser allò que se'n diu: un amor a primera vista. Un enamorament sobtat. I en menys d'una setmana, la vaig tenir instal·lada a casa. Quin portent: ben dotada, dolça, amable, glamorosa, callada, submisa... Em permetia cavalcar-la a tothora i no em botzinava si ronco, si no em dutxo diàriament, no aixeco la tapa del wàter quan pixo, o no col·laboro en les tasques domèstiques. Mai no m'havia sentit tan pletòric, ni tan satisfet.
Però amb el temps, el làtex de textura carnosa que li revesteix el selló s'ha malmès i se li han deformat les rodes i el quadre. Així que m'he plantejat substituir-la per una mountain bike elèctrica. Una imponent Zerimar BC-7, amb avisadors acústics als intermitents, un clàxon fragorós i agut, doble suspensió, frens de tambor... Esportiva... Ecològica... Ideal per moure'm, airosament, per qualsevol terreny. I aquí han començat els problemes. La Viki, no sé si espavilada pels reality show televisius o per les revistes de l'Hora Violeta que, clandestinament, li facilita una veïna, diu que a ella no la desbanca un giny artificial, que no li he donat l'oportunitat de construir un projecte de vida autònom i que, abans que la pugui jubilar per força, m'enviarà a l'altre barri. I és cert. Em té pràcticament segrestat i, totalment descontrolada, no em deixa parar de pedalejar. Estic extenuat. Esmaperdut. Corprès. Enteneu ara el meu suplici? No són quatre nafres als genolls el que em preocupa...
A U X I L I!
H I L F E!
A I U T O !
H E E E E E E L L L L L L P!

Comentaris

  • FELICITATS![Ofensiu]
    nuriagau | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Núria Gausachs i Cucala

  • filladelvent | 06-12-2005

    M'ha sorprès de veritat! M'ha meravellat!

    M'encanten els relats amb sorpresa final tant ben portada com aquesta! I no tots sorprenen tant com el teu, n'hi ha que no saben enganyar al lector tant bé com ho has fet tu!

    Fantàstic, brillant, genial!

    M'encanteria que publiquessis més cosetes, Clara... ens agradaria a tots.

    -Filladelvent-

  • Gran final[Ofensiu]
    Wamba | 31-03-2005 | Valoració: 8

    M'ha encantat aquest final sorprenent, així com l'enumeració dels motius pels quals li agrada la Viki. Brillant.

  • perfecte[Ofensiu]
    merce_garci | 18-03-2005 | Valoració: 10

    Rodolí.... m'agrada molt... i crec que ja ho saps

  • És...[Ofensiu]
    Mon Pons | 06-03-2005

    una llàstima que no publiquis res més, Clara. De veritat. Espero retrobar-te ben aviat per aquí. El teu personatge, autobiogràfic o no, ha trobat a la Viki?. Espero una resposta...

    Salut!

  • Molt bééé[Ofensiu]

    Ei, m'ha agradat! És àgil i passa molt bé, es fa agradable i interessant. Endavant.

  • Mon Pons | 01-02-2005

    Interessant relat i emotiu, de bon llegir -també-, però no m'agrada el paràgraf que diu: “Quin portent: ben dotada, dolça, amable, glamorosa, callada, submisa...” potser aquest tarannà del protagonista (actualment extenuat, esmaperdut i corprès... demanant auxili) hagi estat el fet que la Viki el deixés... de vegades ficció i realitat coincideixen. Salutacions!

  • bona estrena![Ofensiu]
    peres | 01-02-2005 | Valoració: 10

    ep, quina bona estrena, benvinguda! Aquest relat està molt rebé. Això promet. Més, més...

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Clara

2 Relats

15 Comentaris

4067 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Últims relats de l'autor