Els diaris de carros de foc: Dia 0 - (de Tarragona al Ventosa i Calvell) - III

Un relat de: atrapasomnis

L'embassament de Cavallers fou construït l'any 1960, probablement pel nostre il·lustre amic Franco. Aquesta reserva d'aigua té una superfície de 47 hectàrees i 16 hectòmetres cúbics de capacitat. Es troba a 1860m d'altitut i la seva presa, de 70m d'alçada i 360m de longitud és del tipus anomenat de contraforts.

Es troba a la conca del riu Noguera de Tor, el qual, és afluent de la Noguera Ribagorçana al seu pas pel Pont de Suert. Com no, la mà de l'home ha modificat aquests paratges, i aquesta, és només la primera de les moltes preses que anirem trobant a partir d'ara.

Un dia em preguntava si era correcte tenir preses com aquestes en un parc nacional, protegit i prohibit. I encara és un dubte moral que tinc per resoldre.

A mitjans de segle vint, les hidroelèctriques estrangeres varen trobar molt suculenta la posició estratègica (degut a la seva altitut) dels llacs i reserves d'aigua natural de tot el parc d'Aigüestortes. Sense anar més lluny, la majoria de refugis que formen part d'aquesta ruta, eren antigues cases on els pobres treballadors es resguardaven del temps.

Amb el pas dels anys, els adinerats inversors, van cedir aquestes cases, ara reconvertides en neorefugis, a diverses associacions d'excursionisme, això si, posant el seu nom en alguns, com el senyor Joan Ventosa i Calvell.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer