El veí

Un relat de: xesco

Feia temps que vivia al bloc i els veïns del meu replà encara eren un misteri per a mi. La sobrietat de les converses a l'ascensor o la cara de pòker al creuar-nos a la placeta m'inquietaven. Sempre havia volgut saber què pensaven els meus veïns de mi, així que un dia vaig decidir instal.lar-me amb ells al 2n 2a i convertir-me en el meu propi veí.
En un principi la nova família (que sempre m'havia semblat senzilla però insulsa, a jutjar pel poc soroll que que arribava al meu pis) no em va acceptar del tot. Durant les primeres setmanes vaig haver de fer un esforç força important per adaptar-me a nous costums, nous horaris i un nou entorn (tot i ser un pis idèntic al meu en quan a la distribució de les habitacions, la decoració i la distribució dels mobles feien aquell pis exessivament carregat. Durant aquest temps, doncs, vaig perdre l'ocasió d'observar i analitzar el meu veí.
En una segona etapa en la qual ja m'havia adaptat a la nova vida, vaig preparar-me de valent per començar la meva tasca. A part de les escoltes a través de la paret amb un got o les mirades per l'espiell de la porta quan sortia a comprar, vaig decidir que li faria unes visites, em deixaria caure al seu pis per poder observar-lo in situ. Primer em presentaria amb la típica excusa de la sal, llavors, per tornar-li el favor li portaria unes galetes fetes per la meva nova mare, i finalment amb més confiança ja podria autoconvidar-me a passar una estona al seu pis per conversar.
Tots els meus plans varen ser de bades perquè cada vegada que creuava el replà per fer-li una visita, ell (o jo) no hi era. Em pensava que li coneixia els horaris, però ara el veí em despistava i m'era impossible observar-lo, semblava que la meva empresa començava a fer aigües.
De fet va fracassar estrepitosament un dissabte al matí. Aquell dia em vaig llevar tard com era costum a casa dels veïns els caps de setmana. No vaig fer cas dels sorolls que feia unes hores arribaven del 2n 1a fins que no vaig lligar caps i vaig descobrir que eren els típics sorolls d'una mudança (trasllat de mobles, "precinto" desenrotllant-se frenèticament, moviment al replà, l'ascensor que treia fum...) . Vaig témer el pitjor i el camió aparcat a la placeta ho va confirmar. El meu veí es traslladava, es mudaria de pis i començaria una nova vida vés a saber on abans que jo l'hagués pogut conèixer.
Em vaig vestir ràpidament, vaig entrar al bany per arreglar-me una mica i vaig sortir del pis disparat escales avall. A la placeta, el camió ja s'havia posat en marxa i el meu veí acabava de tancar la porta. Seia al seient del copilot així que vaig haver de donar la volta per darrere el camió per poder atançar-me a la seva finestra. Va ser un segon, només un segon, però mentre el camió ja marxava vaig aixecar el braç i em vaig acomiadar silenciosament. Ell es va girar i, timidament, va imitar el meu gest amb un somriure als llavis. No el vaig tornar a veure mai més.
Vaig pujar al pis per esmorzar, la meva mare havia fet galetes.

Comentaris

  • Artanenc[Ofensiu]
    NiNeL | 14-06-2005 | Valoració: 8

    Hola, palindròmic!

    He vist pels comentaris que te fan que has trobat molta gent, al web. I jo en sóc un més, ara. He llegit l'estrangulador i ara aquest de l'autoveí, per dir-li així. Estan en la teva línia d'"anàlisi de l'absurd" (per dir-ho així), i t'anim a què donis més lletres a l'estrangulador, que és una idea molt bona i que se podria treballar.

    Bé, esper que estiguis la mar de bé per Artà, instal·lat i hiperintegrat. Una abraçada per a tu i na Maria Antònia.

    NiNeL

  • l'ultima escena m'encanta![Ofensiu]
    quetzcoatl | 25-04-2005

    Hola de nou, xesco!

    Sorpresa la meva, tambe, de trobar-te a tu i als teus tres relats escuets i amb el toc d'humor que em mante somrient de la primera a l'ultima lletra, i tambe pel teu comentari! Molt bonic, gracies!

    Jo tambe fa poquet que volto per aqui, pero hi estic comoda! Espero que vagis penjant cosetes i et pugui seguir llegint i somrient.

    Una abraçada!

    m

  • Hola Xesco[Ofensiu]
    prudenci | 24-04-2005

    Hola Xesco, he llegit el teu relat i ara o demà em llegiré els altres dos. T´he buscat com a Xeixa, perquè dius que tens experiències de laboratori, que potser m´interessarien, però no t´he trobat.
    Està ben escrit , però , per el meu gust li falta argument, no t´el puntuaré
    La veritat és que per la foto no et conèc..... tu ja dius que fa anys que no ens veiem i potser perdo una mica del tarro.
    Fins ara, i gràcies per el teu comentari.
    ( per cert , potser ets el fill de l´Anna??, crec jo .... ) Contesta´m aquesta pregunta si us plau.
    Quie et vagi be per Mallorca !!!

l´Autor

Foto de perfil de xesco

xesco

38 Relats

108 Comentaris

50398 Lectures

Valoració de l'autor: 9.11

Biografia:
Vaig néixer quan era molt petit a Centelles (Barcelona), el 1976.
Vaig començar a escriure el 20/02 del 2002 provant sort amb la construcció de palíndroms.
M'agrada construïr encreuats i experimentar amb l'escriptura.
Sóc mestre d'educació primària, i actualment visc a Artà, Mallorca.

Em podeu llegir, també a RC, amagat darrere el nom de Xeixa, compartint jocs i experiments lingüístics amb el meu amic Xals.



Todas las cosas tienen que salir de algún sitio - cavilaba Harún-, por lo tanto, los cuentos no pueden salir del aire...

Salman Rushdie "Harún y el Mar de las Historias"

...es muy fácil. Si lo piensas, tendrás que admitir que todas las historias del mundo, en el fondo, se componen solo de veintiséis letras. Las letras son siempre las mismas y sólo cambia su combinación. Con las letras se hacen palabras, con las palabras frases, con las frases capítulos y con los capítulos historias.

Michael Ende "La historia interminable"


"Darrere els mots el paper es transforma
en mar i les lletres en peixos"

Joan Brossa