El valent noi de l’escola Gran Xicot i el seu company Bartolomeu (inconclús).

Un relat de: unicorn_blanc_del_bosc
Nota: aquest relat intercala el narrador protagonista (quan el narrador i el protagonista és un mateix) i el narrador testimoni (quan el narrador parla d’una altra persona, la qual és qui fa l’acció, com el dr. Watson, narrador testimoni, amb Sherlock Holmes).

.

Bona tarda. Em dic Edderick Thomson, però alguns m’anomenen el Gran Xicot per haver resolt, a vegades i quan tinc molta sort, alguns misteris i casos concrets. M’agrada vestir llampant de color vermell. Ah, i aquest d’aquí és en Bartolomeu, el, ehem, el meu millor amic.

Uf, ai Bartolomeu, que pesat que em resulta a vegades anar amb aquest noi, que fred, quin aire més distant, però crec que en el fons és una mena de filantrop a qui li agrada ajudar a la gent, especialment a les noies guapes. M’agrada la seva companyia i crec que és un bon nano a la seva manera. No obstant, no sé què té que m’incomoda…

- Crec, Bartolomeu – li diu el Gran Xicot, - que ja hem arribat a la casa de la senyora Thompson. Ara li trucaré a la porta. Mira com apareix… i al cap d’uns minuts ja m’he assabentat de l’alarma: ha desaparegut un candelabre de plata de valor d’uns quants milers de dólars, hem de procurar trobar-lo, pensaré en alguna pista…

Intrigat, el miro com pensa i rumia; l’he vist altres vegades fer el mateix i arribar a pistes sorprenents. Em pregunto com s’ho fa. Un ocell vola per l’aire mentre ell sembla mirar-lo. Aleshores ell diu:
- Ja ho tinc!! Anirem a demanar pistes al joier de la cantonada.

Jo, GX, crido en Bartolomeu que no estigui tant distret amb lo seu i avancem els dos cap al joier d’aprop. Jo em fixo en una noia molt atractiva que passa pel meu costat, m’aturo i el patós del Bartolomeu gairebé xoca amb mi. Entrem els dos a la joieria en concret…

Entro amb el meu Gran Xicot a la joieria. Em pregunto quines joies compraría ell per a una xicota en cas de decidir-se a comprar-ne una per a alguna. El Gran Xicot està xerrant amb un joier; els escolto a estones; sembla que el nostre heroi estigui rumiant-ne alguna mentre xerra. Ell li pregunta al joier sobre tipus de joies i quan sol guanyar ell en revendre-les en negociets “negres”. De sobte el meu amic alça un braç i em diu:
- Visca, Bartolomeu!! Ja tinc una pista important!!

.

(Potser continuarà…).




------------------------------------------------
Sigues benvingut a Lletra Perenne: http://lletra-perenne.fandom.com/ca

Comentaris

  • Hola bona vesprada, Unicorn_blanc_del_bosc. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-04-2021

    Gràcies Unicorn, per la teva visita i el teu amable comentari, en el meu relat "L'extraterrestre", on em dius que és un "escel.lent relat. Fa pensar una mica..."
    M'alegre que t'haja agradat.
    Saluts i fins a l'altra...
    PERLA DE VELLUT

  • La veu narradora.[Ofensiu]
    SrGarcia | 04-04-2021

    El relat té la pega d'estar inacabat, per això es pot considerar un tros de relat i no un de sencer.
    Això d'alternar la veu narradora fa que el relat sigui una mica confús, la veritat; tu mateix ho has d'explicar al pròleg, potser pensant que sense explicacions no s'entendria.
    És important saber triar el narrador i la seva veu, ja ho deies a l'anterior relat; però alternar els narradors al mateix capítol em sembla excessiu; potser en capítols diferents...

  • Bona aventura entre Edderick Thomson i Bartolomeu. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 24-03-2021 | Valoració: 10

    Acabe de llegir aquest relat del valent noi de l'escola Gran Xicot, i m'ha agrat molt per la seua bona trama, amb una amistat molt bona i així és com m'he divertit molt.
    M'agradat molt el teu escrit.

    Ah! sí! gràcies Unicorn_blanc_del_ bosc, per la teva visita i el teu amable comentari al meu poema "EN L'HORABAIXA", on em dius que està "MOLT BEN ACONSEGUIT".
    M'alegre de que t'haja agradat.

    Saluts i cuida't.
    PERLA DE VELLUT

l´Autor

Foto de perfil de unicorn_blanc_del_bosc

unicorn_blanc_del_bosc

23 Relats

104 Comentaris

6614 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles). Fora de Relats en Català puc utilitzar altres pseudònims.

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però, aparentment no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

¿Voleu comprar-vos el meu llibre de filosofia "El pacte social"? En cas afirmatiu (en cas negatiu, es respecta l’omissió de decisió) registreu-vos a Bubok, registreu-vos-hi, i aneu a la web següent: https://www.bubok.es/libros/255037/El-Pacte-Social.

Que vagi bé!!!