EL SAFAREIG COBERT D’ES BÒRDES. VAL D’ARAN

Un relat de: Antonio Mora Vergés
 Segur que li agradarà moltíssim a la Guillermina Subirá Jordana , veure el Lauadèr d' Es  Bòrdes, un  safareig cobert, dels més bonics de la val d’Aran ,  que es troba en el Camin Reiau, passat pel pont de Joeu.

< class="MsoNormal"> 

Patrimoni Gencatel descriu així;  construcció de secció rectangular bastida amb pedres planes i una "charpanta" de fusta que sosté un enllosat de pissarra de dos vessants, i "tresaigües" en els "penalèrs".

La façana paral·lela a la "capièra" reforçada amb lloses,presenta una gran obertura d'accés al rentador, el qual és d'estructura allargassada recalçadaamb ciment, i com és usual presenta la part superior disposada en esbiaix per a facilitar la feina

El Lauadèr conserva les antigues conduccions resoltes amb pedra,el safareig és ornat amb diverses motllures, i els paraments exteriors mostren parcialment l'antic arrebossat.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/37219

Que Eth Conselh Generau d’Aran recupère eth lauader d’Es Bòrdes, és una excel·lent noticia.

https://www.conselharan.org/eth-conselh-generau-daran-recupere-eth-lauader-des-bordes/ Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. Se viues en un endret a on an ua quita lengua, apren-la, arrasoa-la, defen-la, non sigues estrangèr en tòn pròpri país.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6911 Relats

1200 Comentaris

5420969 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com