El rem i la mar.

Un relat de: Annalls
A dins, la solitud, a fora, la mar.
El rem i la barca,
el remer s’ha quedat aturat,
no bufa prou vent a la mar.

Comentaris

  • No ha sortit bé l'enllaç…[Ofensiu]
    iong txon | 22-02-2013

    MELOREPTE 163 - Tokyo Melody

  • Com la tornada d'una cançó[Ofensiu]
    iong txon | 22-02-2013

    Un poema curt deliciós. Escurçant-lo encara una mica se'n podria fer un haikú, adaptant-lo a la mètrica 4-6-4. Perquè el contingut ja li escauria força. Contemplatiu, evoca imatges plenes de pau i tranquil·litat. M'ha agradat, et felicito.

    Moltes gràcies pel teu comentari. Un poema pot agradar o no independentment de la seva comprensió, i dedueixo que t'ha agradat la forma, que ja és molt. Ho celebro. Pel que fa al significat, dir-te que és un poema resultat del Melorepte 163 i inspirat per la peça musical "Tokyo Melody" que va proposar l'angie. En aquest sentit hi ha referències duals: d'una banda a la dona oriental i a la nació del Japó com a nació insular i nació-Eva (i finalment a la ciutat de Tòkio, identificada amb Venus) i de l'altra a la figura de la Veritable Mare, la Dra. Han, Hak Ja (que no és japonesa, sinó coreana) com encarnació de la donzella previsora que ha preparat oli de reserva per poder rebre el nuvi quan arribi.

    En alguns dels meus poemes i relats hi ha referències a conceptes dels Principis Divins, i al·legories al Senyor de la Segona Vinguda, de manera que el comentari de la Maite és correcte en el sentit que la referència a la jove oriental que "te oli al seu llumener" està relacionada amb la paràbola de les donzelles prudents amb les seves llànties, de l'Evangeli. (Mateu 25, 1-13).

    Uff, com veus explicar un poema sovint costa més que llegir-lo, o que escriure'l fins i tot. Deu ser per això que els poetes de debò no tenen gaire costum de fer-ho, hehe. Però jo ho faig amb molt de gust sempre que vulguis. Sense cap problema.

    Res més. Dubte aclarit, espero. I enhorabona per la teva trajectòria fulgurant a Relats. Et seguiré llegint.

    Abraçada,

    q

  • M'encanta...[Ofensiu]
    polpa d'aire | 23-01-2013

    la senzillesa de les teves paraules.

    Increïble!

    Gràcies per seguir-me! (he tornat a publicar el meu "ets poeta" amb retocs! si vols fer-hi un cop d'ull i criticar em faràs un favor!)

    una abraçada
    polpa

  • Annalls[Ofensiu]
    Gabriel M. | 22-01-2013 | Valoració: 10

    Un poema petitet com una perla i amb uns aromes a marinada neta.
    Una besada,

    Gabriel M.

l´Autor

Foto de perfil de Annalls

Annalls

84 Relats

568 Comentaris

76312 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
M'agradaria saber escriure, captar allò que sents i trasformar-ho en paraules.
Jugar amb elles per posar-les de la manera més harmoniosa. Dir el mateix que han dit d'altres però que no s'assembli gens, fins i tot donar naixement a expressions .
M'agradaria que si algú em llegeix , s'aturi a deixar un comentari per ajudar-me a fer-ho millor.