El pinzell és nu

Un relat de: Marc Freixas

El pinzell és nu de salvatjades...

i de conflictes,
i de presons,
i de guerres,
i de pors.

El pinzell és nu de salvatjades...

i dibuixa poemes de paraules,
i poetitza entorns de llibertat

a paisatges de colors d'arreu del món que fa el pintor.

Comentaris

  • Què bonic seria...[Ofensiu]
    Llibre | 24-05-2005

    si fos cert.

    Creus de veritat que pot existir un pinzell nu de salvatjades?

    No em considero pessimista... però penso que això, en el món que vivim, ja no existeix. Vagis on vagis, miris on miris, respiris el que respiris... fins i tot en l'art, la nuesa com a sinònim de puresa, de llibertat, de pau... suposant que encara hi sigui, amagada rere vés a saber quina màscara de defensa, costa de trobar.

    Però és bonic pensar que encara podem trobar un pinzell nu... i si tots hi pensem, potser aconseguirem crear-lo. Potser aquesta és la grandesa de l'art.

    Salut!

    LLIBRE

  • Molt utòpic[Ofensiu]
    marc (joan petit) | 21-05-2005

    Molt bonic, Marc, de debò.

    Hi he trobat, mesclades, la innocència utòpica del pinzell, amb paraules d'uns móns que no sempre son seus. Encara que, alguns cops, sí que siguin capaços de plasmar la crua realitat, ni que només sigui per a memòria d'aquells qui l'oblit els fa recaure en la cruesa més absurda i mortal.

    Seguiré llegint-te, a veure si agaf d'una punyetera vegada, algun tipus d'inspiració que em faci escriure. Últimament només tinc paraules i una incapacitat brutal d'ajuntar-les com fas tu: amb una mínima coherència.

    Apa, fins aviat,

    Marc Freixa (Joan Petit)

  • amb una paraula[Ofensiu]
    tic tac | 19-05-2005 | Valoració: 10

    amb una paraula: preciòs

  • per tant...[Ofensiu]
    Capdelin | 18-05-2005

    el pinzell és lliure i també... PRIMITIU, pur, net, sense lleis sofisticades i de colors prederminats... és un crit en la selva dels colors cromàtics fets de clorofil·la natural i de cops de sol i de llum i d'arrels... com la nostra poesia feta de pinzells nus de mots i també d'arrels i de terra que estimem!
    felicitats per aquest poema breu i riquíssim!

  • AnNna | 17-05-2005 | Valoració: 10

    marc, no estic per fer grans comentaris a aquestes hores, no analitzaré pas el poema ni el que dius, simplement, que feia molt de temps que no em passava per les teves lletres i tenia ganes de fer-ho, ja que ho vals (i si de pas fem publicitat, millor).
    res, que m'agrada molt aquest petit i bonic poema... el pinzell s'impregna del que vol el seu pintor... i crea... aiix... paro perquè em sortiré del tema i quedaré fatal.... :$ jejeje! si a tres quarts de dotze... què vols?!

    has vist al fòrum que m'han presentat "un bitllet tan sols d'anada" al concurs de l'ajuntament? espero que em vagi millor que a l'institut.... aiix, però no ens fem ilusions que després em frustro!

    vinga, marc, molts petons!!!

    ets una graaaaaan persona!!!!

    m'encanta com escrius!!!!

    bye bye!!! una graaan abraçada!

    AnNna

l´Autor

Foto de perfil de Marc Freixas

Marc Freixas

725 Relats

1414 Comentaris

872053 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
Vaig neixer a Sant Pere de Riudebitlles -poble situat a la comarca de l'Alt Penedes amb provincia de Barcelona- un 13 de gener de 1975... o sigui que jo vaig arribar quan un impresentable moria pel be de tots en aquest mateix any.
Es ben cert que jo tambe soc fill d'una generacio covarda, pero per fer-hi quelcom, faig servir el poema com a fil conductor de la meva propia vida, i aixi, d'aquesta manera ressegueixo el bell paisatge de punta a punta amb el vers ben primitiu i nu... sense poema no soc res, i aixo ho saben be la gent que m'estima i m'envolta per aquest fotut mon que ens fa viure sempre depressa i a contracorrent.
Tinc una dona meravellosa,i dos fills maquissims : la Marina de 10 anys i en Biel de 3.
Prefereixo que no em valoreu, gracies.