El óbolo de l'administrador

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Óbolo, dádiva, "mordida", son paraules de la llengua castellana, que tenen en alguna ocasió el mateix significat. Ve tot plegat de l'atenta lectura del Periòdic de Catalunya del dia 9 de maig de 2.007. En les seves pàgines 53 a 56, es recullen dades esfereïdores : els funcionaris d'hisenda reben un percentatge d'entre el 15% i 20% de les quantitats que qualifiquin com a frau, malgrat que finalment - en els casos en que els contribuents s'ho poden permetre -, els Tribunals acabin dictaminant l'error del funcionari. Costa provar la prevaricació, que és aquella conducta, en que de manera, conscient i voluntària, incorre el funcionari que pren una decisió que perjudica al contribuent, amb l'únic objectiu d'augmentar la seva retribució.

Tothom que cregui ser objecte d'un tracte inadequat i/o injust per part de la seva Administració d'hisenda, cal que tingui coneixement, d'almenys dues qüestions : la primera que els funcionaris i/o treballadors no poden demanar-vos sota cap concepte, l'anomenat óbolo de l'administrador, i en cas de fer-vos aquesta demanda, heu de denunciar el fet davant la policia Judicial, demanant còpia de la denuncia. La segona es que cal malfiar-se dels funcionaris; hi ha una evident contradicció entre els seus interessos particulars, i els interessos generals. Es important fer servir el servei de correus per a la presentació de tota mena d'escrits i recursos; això que està recollit a la Llei de Procediment Administratiu, us garantirà que almenys les vostres al·legacions arribaran al lloc que desitgeu. Costa també, provar la comissió del delicte d'infidelitat en la custodia de documents per part dels funcionaris.

CONSEJO PARA LA DEFENSA DEL CONTRIBUYENTE
UNIDAD OPERATIVA REGIONAL NÚMERO 2
PLAZA DEL DOCTOR LETAMENDI 13-26 1ª PLANTA
08007 BARCELONA

Aquesta adreça us servirà per exposar les vostres queixes. Val a dir però, que més enllà del nom, no hi ha en els seus components cap independència de l'Administració Pública. En qualsevol cas, és bo fer-los saber qualsevol situació que us sembli anòmala i/o in habitual.

Ni cal dir-ho de tot plegat una còpia a l'Excm. Senyor Ministre d'Hisenda del Regne d'Espanya, a l'adreça, Ministeri d'Hisenda, 28080 Madrid.

I, encara per evitar que aquesta situació de potencial corrupció augmenti, teniu la Comissió de Peticions del Parlament Europeu :


European Parliament
Committee on Petitions
The Secretariat
Rue Wiertz
B-1047 Brussels

E-MAIL: Petitions@europarl.europa.eu


També a :

European Parliament
Correspondence with Citizens
GOL03A012
L-2929 LUXEMBOURG
Fax: (352) 43 00 27 072

Expliqueu-los que al Regne d'Espanya, no s'apliquen ja, la presumpció d'innocència, ni les garanties mínimes, que en un estat democràtic de la Unió Europea son d'obligada observança; demaneu-los que instin al Govern Espanyol, a modificar la seva legislació, en el sentit d'anar en línia amb la resta de països democràtics.

Si li cal a algú consell en aquestes qüestions, us deixo el meu e.mail amora@moianes.net per adrecar-vos'hi

© Antonio Mora Vergés






Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com