El nas cristal·lí

Un relat de: Xaiet
Heus ací que una vegada hi havia, fa molt i molt de temps, un jove estudiant que estimava la xocolata com a ningú més al món. Tenia un problema, però. Al lloc on hauria hagut de tenir el nas tenia encastat un tros de vidre que no servia per olorar.
El seu somni era poder apreciar la flaire que desprèn una bona tassa de xocolata calenta. En un intent de treure's el vidre i posar-se un nas, va anar al metge del poble, que li va dir que no havia vist mai un cas semblant.

El jove estudiant va anar d'eminència en eminència, obtenint sempre la mateixa resposta: que mai s'havien topat amb un cas semblant, que què nassos era allò que tenia en comptes de nas i que no el podien ajudar.

El temps va anar passant i el noi va seguir provant mètodes més i més estranys i anant a racons més i més llunyans, però ningú li va saber dir ni tan sols quin era el seu problema. Alguns, de fet, li comentaren la impossibilitat d'aconseguir un nas, i la voluntat del noi flaquejava.
Cansat de voltar món avall món amunt, el jove estava plorant desconsoladament en una remota terra on li acabaven de dir que havia de pixar sobre una granota i després menjar-se-la per a curar-se. Mentre s'acabava la granota, un vellet se li va acostar i li va preguntar:
-Què et passa, noi, per què plores?
L'estudiant li ho va explicar, i el vell li va dir que ell en sabia poc més que res de medicina, però que el seu rei ho sabia tot i estava segur que el podria curar.

Un cop va aconseguir una audiència reial, el noi li va exposar el problema, al qual el rei va dir ràpidament que no el podia ajudar. Però passats uns segons va dir que potser sí, i es va posar a pensar, es va concentrar com mai ho havia fet i, després d'uns minuts de silenci, digué finalment:
-Crec que hi podria haver una solució!
Va advertir-lo que no sabia quins efectes podia tenir la intervenció. El jove va acceptar, emocionat, imaginant-se ja la xocolata i la seva olor.
Aleshores el rei es va acostar al nen, li va estirar i treure el tros de vidre del nas i el nen es desmuntà, com si fos de Lego.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Xaiet

4 Relats

4 Comentaris

1288 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50