El Ministre beneit

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Havíem arribat al nivell més alt d'estultícia, corrupció i nepotisme, i el país no tenia humor per encaixar sortides de to ni exabruptes. Tothom esperava canvis al govern, ja que semblava lògic, no mantenir la confiança en el mateix equip, que havia portat al país i les seves finances a la bancarrota.

El tema era certament delicat, per fer contents al diferents grups, s'havien seguit criteris de "quotes", tants Ministres del sud, tants del nord, tants de l'est, tants de l'oest; i encara s'atenien criteris de procedència ètnica en aquest repartiment. El resultat com podeu imaginar-vos era absolutament decebedor.

La bona gent de Tortosa, la "quinta província" d'una Catalunya que mai va ser, tenen moltes dites, n'hi ha una però que talment sembla pensada per definir aquesta situació. El més tonto, pot ser Bisbe [ poseu-hi ara Ministre ]

Cada dia ens aixecàvem temorosos; quin Ministre posaria avui els peus a la galleda ?. Un rere l'altre deixaven anar perles enverinades :
El pitjor està per venir !!!! ; i ho deia el mateix Ministre que no havia sabut veure que venien maldades!!!!.
Desprès del terrible accident aeri que ens havia encongit el cor , el comentari va ser - si això hagués estat possible - d'una tal estultícia, que feia pensar en un supòsit de maldat congènita; el transport aeri és molt segur !!!!!!; la Ministra que havia fet seva la divisa " antes partia que doblá " , com en el cas del transport ferroviari a Catalunya, donava mostra - una vegada més - que en això de "posar la pota",lluitava per la medalla d'or.
El creixement de l'atur, provocava uns desafortunats comentaris, del Ministre del ram; potser no tindrem diners !!!! ; potser per intentar arreglar-ho va deixar caure que l'any proper no s'autoritzarà l'entrada dels emigrants que venen amb contracte des del país d'origen; ras i curt, s'elimina l'accés controlat i fiable !!!!!. Arribàvem centenars d'immigrants il·legals que manifestaven haver entès, que el Ministre els cridava !!!!!

El títol de Ministre beneit, encara està per decidir, a vosaltres amics lectors us deixo la darrera decisió.

En tots cas, si continuen decidint els mateixos, potser caldrà també començar a pensar en atorgar-nos - col·lectivament - la denominació de poble beneit, que us sembla ?

© Antonio Mora Vergés


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com