El millor tresor

Un relat de: bessons
Photobucket

Hi havia una llegenda, potser va passar de veritat amb alguna família... Era una família infeliç. El pare sovint enfadava i discutia amb la mare. Tenien dos fills, i els fills estimaven molt els seus pares i no sabien com ajudar-los de ser feliços. Cada nit, quan anaven a dormir, demanaven l’ajut als àngels per canviar alguna cosa.

Els fills tenien molta por quan el seu papa s’enfadava. Es posava tot vermell com un volcà.
Un germà va dir a l’altre:
- I si dins de la seva ànima viu un dragó?
- Quin dragó?
- Aquest, amb tres caps, saps, que és molt dolent i fa a la gent a fer coses dolentes?
- I com podem fer que el drac abandoni el nostre pare?

No sabien. Un dia, després d’un enfadat molt fort, el pare va marxar de la casa. Pensava apagar el seu foc dolent amb les copes de cervesa al bar. No li van ajudar. El pare no sabia que fer.
Anava caminant pel camí cap a casa per un parc. Feia de nit, era fosc i hi havia molta boira. Es va perdre.

Decebut, amb el cap abaixat, va seure sobre la pedra al costat d’un llac bonic. Va començar a plorar. Les seves llàgrimes salades van fer sortir les goges des de les agües del llac. Eren molt boniques, amb ulls verds i cabells d’or. Elles cantaven, ballaven i li cridaven que vagi amb elles i oblidi tot. Ell ha entrat a l’aigua encantat per les goges quan va sortir la dona blanca d’un arbre i li va dir:
- Vine amb mi, et donaré tot el que vols: el poder, l’èxit, els diners... Només necessito el teu amor i viuràs amb mi per a sempre, mai moriràs!
De cop i volta el pare va sentir dins del seu cor:
- Papa, para’t! T’estimem molt! – i va veure com estiraven les mans els seus fills i la seva dona.
- No!!! – va dir a la dona blanca i les goges – jo tinc el tresor millor a casa.
Ell va sentir mal. El dragó que era dins seu volia el poder, èxit i diners i l’esforçava a tirar-se dins del llac. L’home lluitava amb ell dins del seu cor. El pare estimava els seus petits fills i la seva dona. I això va fer un miracle. El dragó va sortir del seu cor i es va tirar dins del llac. El pare va tornar a casa seva. Ja era lliure i vivien feliços tots.

Marc i Àlex, un conte comú dels germans (hem decidit a teballar conjuntament i presentar dos contes comuns en lloc de dos separats per cadascú, ens "jugavem" a crear un conte, depsrés que la mare va explicar dels persontatges i ens feia ells preguntes sobre que podria passar i deprés continuavem i triavem les millors variants entre respostes varis dies i ha sortit un conte, dos contes.... Esperem que us agradin!


Comentaris

  • RECORDATORI[Ofensiu]
    nuriagau | 11-12-2011

    En aquesta ocasió no he vingut fins aquí per deixar-te cap comentari al relat, tan sols un recordatori. El proper 17 de desembre, a les 12 h, a l’Auditori Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas 44 , L'Hospitalet de Llobregat) tindrà lloc la presentació del llibre Criatures Fantàstiques del que ets coautor amb aquest conte.

    Un cop finalitzada, alguns dels relataires, autors o no, infants o adults anirem plegats a un restaurant que tindrem obert únicament per a nosaltres. Serà un espai fantàstic perquè les criatures lletraferides puguem compartir un dinar plegats. Per poder gaudir d’aquesta oportunitat, cal que passis pel fòrum i facis la reserva deixant el teu missatge a l’enllaç que apareix a continuació, si és que no ho has fet ja.

    Per a les FÀNTÀSTIQUES CRIATURES que vulguin dinar plegades el dia de la presentació CRIATURES FANTÀSTIQUES

    Ah! Cal que especifiquis el segon plat (si ets adult) o el menú sencer (si ets una criatura fantàstica).

    Desitjaria que ens veiéssim dissabte vinent!

    Núria Gausachs

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Enhorabona!

    Aquest relat, presentat al “Concurs ARC de Contes Infantils 2011. Criatures fantàstiques”, ha estat seleccionat per formar part del recull que l'Associació de Relataires en Català publicarà dins la Col•lecció Relataires (Editorial Meteora).

    En breu ens posarem en contacte amb tu via correu electrònic.

    Gràcies per la teva col•laboració,

    Junta de l'ARC

  • La família és el millor tresor, tens raó[Ofensiu]
    nuriagau | 05-06-2011 | Valoració: 10

    A la vida ens aniria bé que apareguessin ésser màgics que ens fessin adonar de l’estimació que sentim per les persones que estimem, tot i que, de tant en tant, ens facin enfadar.

    Una història quotidiana amb dragons i goges incloses.

    No tinc costum de recomanar relats meus, però en aquesta ocasió faig una excepció. Segur que la mare et llegirà, si és que et resulta difícil llegir a la pantalla, un conte de dos germans que sovint es barallen. Et baralles tu amb el teu germà?. Clica les lletres de colors: Una mona fugaç.

    Núria

    PS: Entenc perfectament que us agradi escriure contes amb la mare. Espero que, d’aquí uns anys, conserveu el record d’aquets moments com un instant màgic. Crear històries fantàstiques conjuntament. Espero que no sigui l’últim i que en publiquis més.

  • Recordatori[Ofensiu]


    Gràcies per participar!

    Recorda que el següent pas, un cop escrit i penjat el conte, és enviar un correu a l’Associació de Relataires en Català (associacio.relataires@gmail.com) tot indicant:

    - enllaç directe cap a l’espai de RC on tens penjat el conte
    - nom i cognoms reals (en cas de ser menor d’edat i, per tant, no poder estar associat a ARC, cal que indiquis, a més a més, el nom del pare/mare/tutor que pertany a l’Associació)

    Un cop enviat el correu rebràs la confirmació de recepció i, després de verificar que el teu original compleix totes i cadascuna de les bases del concurs (extensió, pertinença a l’associació...) passaràs a la fase de selecció.

    Gràcies de nou. Cordialment,

    ARC

l´Autor

Foto de perfil de bessons

bessons

4 Relats

13 Comentaris

5095 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Any passat Àlex va escriure el seu primer conte "El dolfí", el Marc - "Un unicorn màgic", ara volem (amb un petit ajut de la mare per posar l'ordre les idees) fer un o dos contes comunes per aquest concurs. Ens agrada inventar per separat, però també junts, i aquestes contes volem fer conjuntes. Ens treballem varis dies, imaginant varis continuacions del conte, la mare fa preguntes i responem, després ens triem la millor versió... Ens presentem dos contes comuns en lloc de 1 per cadascú, però els dibuixos varem fer un per cada... A part d'escoltar i llegir els contes, ens agrada dibuixar i fer excursions.
Marc i Àlex