El cop d’estat dels no-llocs

Un relat de: sants78
En el moment exacte en que es va inaugurar el centre comercial dins l’antiga plaça de braus es va obrir un forat negre al barri. No va ser només pel perjudici als petits comerços familiars enfront d’un model impersonal i explotador, no va ser només per veure convertit l’escenari del final de la més dura lluita obrera en un temple sense déu i amb molts comerciants, ni va ser només per buidar els carrers de petits comerços i convertir-los en estrets deserts, sobretot va ser a causa de que l’espai es va omplir de no-llocs.

No calia entrar per imaginar l’espai: ple de botigues de grans marques iguals a les de qualsevol altre centre comercial de la ciutat i del món. Amb escales mecàniques pujant i baixant per llocs diferents obligant a voltar, flaires enllaunades de restaurant fast food amb menús i ofertes constants, cinemes comercials de 3D i crispetes, leds i decoracions d’un nadal perenne, un no-lloc d’una decoració gairebé asèptica que aviat es va omplir de compradors compulsius confonent oci amb compres, joves llançant i comprant smatphones al ritme de l’evolució tecnològica, carros plens, families amb nens comprant autoestima per als pares i l’engany de ser petits burgesos per als fills.

I en un temps prodigiosament curt tota aquella gent que voltava buscant productes fets en sèrie es va convertir en no-gent. Gent feta en sèrie, iguals a qualsevol lloc del món, sense més valor que el seu poder adquisitiu.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de sants78

sants78

704 Relats

508 Comentaris

487982 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Colpejar un cop i un altre
fins trencar els vidres de la REALITAT.


agusgiralt@yahoo.es

[http://www.alliberantpoemes.blogspot.com]
[http://www.memoriadesants.blogspot.com]
[http://www.memoriadelpoblenou.blogspot.com]
[http://www.diesderauxa.blogspot.com]
[http://www.fotolog.com/psico2012]