Dos

Un relat de: inquiet

Ell es posa les ulleres una mica més avall, i mira per sobre d'elles. Amb estima i parsimònia, trau una pinta de la butxaca de la rebeca. Lentament i mirant de no fer-li cap mal, va abaixant el remolí que el vent ha format als cabells de la dona que va del seu braç. Hui no l'he pentinada bé, sembla culpar-se amb l'expressió de la seua cara.

Caminen pas a pas, molt lentament. Fan paradetes cada pocs metres, recuperen l'alè i continuen xino-xano. Com si tingueren tot el temps del món. Potser el tenen. Al seu voltant la vida continua, i tot va ràpid, però no sembla que això els destorbe.

Ell saluda i somriu a cadascú que se'ls creua pel camí. I se la mira amb tanta tendresa que sembla que la porta levitant. Ella, de vegades m'ha contestat els meus bon dia. D'altres, cada vegada més, no ho fa, absent com està. Es limita a tornar-me el somriure amb un somriure com estranyat de la meua familiaritat. I es refugia en el seu home, prement-li el braç amb la mà per a recobrar la valentia que ja no té. Ell em somriu pels dos, entre agraït i resignat. Coses de fer-se gran, sembla dir-me.

Em deia un veí a la piscina que venen cada dia a veure un fill que viu prop de nosaltres. Sembla que amb la calor, no estan podent fer-ho perquè ella es desorientava. Si per una cosa vull que termine l'estiu, és per a poder veure'ls de nou, a la meua parella de iaios. Passejant amb dignitat una de les demostracions continuades d'amor més boniques que conec. Els envege la sort, d'haver estat tota la vida junts.

El veí em comenta que hauríem de fer un club social. I jo me n'adone que a la nostra urbanització, quasi no hi ha bancs per seure.

Comentaris

  • Gràcies![Ofensiu]
    inquiet | 14-04-2009

    Núria i Allan,

    moltes gràcies per les vostres paraules!

    Tot just acabe d'aterrar ací i amb moltes ganes d'aprendre, o siga que saber que us agrada el que faig em motiva molt i molt.

    De nou, moltíssimes gràcies, ens llegirem,
    Hèctor

  • Benvingut a RC![Ofensiu]
    nuriagau | 14-04-2009 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt la tendresa que traspua aquest relat. També m'ha semblat més que correcte l'estil narratiu.

    Felicitats pel relat!

    Núria

l´Autor

Foto de perfil de inquiet

inquiet

10 Relats

26 Comentaris

11057 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
Hola,

de moment, posaré l'enllaç al meu blog 72/x on tinc la resta dels escrits que he anat fent.

Cliqueu ací per a arribar al meu blog

Espere que us agraden.