Doncs això I

Un relat de: Tolkfus
No entenia perquè les seves novel·les no aconseguien l'èxit que evidentment mereixien. Les històries eren potents, tenien un bon argument, personatges atractius, estaven ben escrites, i els temes i els missatges eren transcendents. Tot i tenir aquestes característiques, pocs lectors, i encara menys crítics, havien arribat a copsar el significat d'alguna de les seves obres, i això l'exasperava. Va retornar a la universitat que l'havia format, i amb l'ajuda d'un antic professor seu, que no tenia gaires coses a fer, va començar a investigar que era el que havia portat a l'èxit autors molt menys notables que ell.

Una nit, quan ja portava cinc hores tancat al despatx del professor, va arribar aquest, amb un dossier, d'uns dos dits de gruix: era una llista d'autors que havien mort de tuberculosi. N'hi ha molts, li va dir, tens a Joan Sales, a Papasseit, Josep Maria Ballín en va estar a punt... L'escriptor va sortir corrent, va agafar un taxi i es va dirigir cap a l'hospital més proper. Durant el viatge va treure el seu "smartphone" i va buscar la tuberculosi a Google. Un terç de la població mundial n'estava infectat, tot i que no sempre es desenvolupava. Va entrar a l'hospital, i alegrement es va anar apropant a tothom que estossegava, entregant-els-hi en apartar-se d'ells, un paper amb una dedicatòria del qui s'estava a punt de convertir en un dels literats més importants de tots els temps.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La seva vida s'havia anat enfosquint, cada cop contava amb la companyia de menys persones, les coses li sortien més malament, i era més infeliç. Un nit, quan ja portava molts mesos així, i era incapaç de seguir (no endavant, perquè no creia en el temps lineal), es va estirar al llit, sense haver posat el despertador.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer