Divagacions

Un relat de: John Cinnamon
Consideracions a mitja nit, pensaments profunds arrelats al més enllà. Te’n vas a dormir per descansar, netejar la ment i deixar-la en blanc, però un bombardeig d’idees sense cap mena de sentint aparent apareixen de sobte. Imatges que no et deixen aclucar l’ull i desitges que tot desaparegui, començant a creure que deixar la ment en blanc serveix els teus sentits per assolir la màxima mental; i pregues a Déu o, a qui sap qui, perquè tot es converteixi en negre. Qui diu que es un somni? Potser per sort mai és així.

Contradiccions en un badall: la ment en blanc quan tanques els ulls, la percepció de la nit quan els obres. En que penses? Passat, present i futur...coses que ni entens. El cap comença a rumiar sobre éssers llunyans, idees que ni sabies de la seva existència i a vegades tens por, de saber i de creure el que mai has volgut aprendre, de conèixer el que fins ara havies intentat oblidar.

Pensaments útils d’un savi, i com el monjo tibetà demano pau interior perquè el cúmul de son i d’idees arreplegades faci que em concentri només en el que realment importa, com un embut que en redueix el cabal. Un embut d’idees? L’entrada es fa petita i limiten l’entrada de coneixement per adquirir petites porcions del global. L’excés ens fa perdre l’assimilació de conceptes per l’ús de paraules buides de contingut.

D’idees es com comença el meu somni i sense poder expressar, però si entendre, es com acaba. Potser no pots dormir? Bona nit.

Comentaris

  • O dormir, o acció![Ofensiu]
    Núria Niubó | 01-10-2012 | Valoració: 10


    En les nits d’insomni és descontrolen els pensaments i s’apoderen de la nostra ment. Meditació…respiracions… Somnífer!
    Tot llegint el teu relat he tornat a sentir l’angoixa d’aquestes maleïdes nits que amb una necessitat imperiosa de descansar, la ment comença a passar i passar pel•lícules de tot allò que sovint no té solució, o que de vegades en té masses.
    Descrius molt bé l’estat d’ànim. Un relat àgil i engrescador de llegir.
    Gràcies pel teu comentari m’has donat l’oportunitat de llegir-te.
    Has entrat a RC amb bon peu, ja veuràs com t’agrada ser-hi. T’invito a que entris al fòrum i t’engresquis a participar al Minirepte que he convocat.
    Fins aviat
    Núria

  • Insomni?[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 29-09-2012 | Valoració: 10

    És una vertadera tortura anar-se'n al llit i, en lloc d'agafar el son reparador, començar a posar en filera records, pensaments, especulacions i un llarg etcètera. I els pensaments tornen una vegada i una altra, mentre desitgem només que es fongui la llum i sentir com la ment es deixa emportar pel color gris de la boira.

    Has descrit admirablement bé les sensacions recurrents en la nit d'insomni, la lluita entre el son i la vetlla.
    Et desitjo feliços somnis.

l´Autor

John Cinnamon

2 Relats

3 Comentaris

808 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor