Diàleg

Un relat de: Pètal de lletres
-Toni fes el favor, para taula.
-I la xiqueta?
-Se n’ha anat a ca Teresa i vindrà per la vesprada.
-Trau hui l’espencat que ella se’l menja tot! Pareix que passe mes fam que un mestre d’escola i està tot el sant dia dins del rebost menjant.
-No parles aixina de la teua germana que tu t’has criat com un marques, menjant llonganisses i ous fregits. I les creïlles fregides que no falten!
-Ja mare, però ella despus-demà no passarà per les portes! I es una xalefa, fins i tot la tia ho diu!
-Calla i para taula, que t’encantes! Doneu més faena que un porc solt, estic que rebente, no he parat ni dos segons en tot el mati. I ara quan puje ton pare mut i callosa, que si no encara la tindrem.
-Pero jo vull vore els Simpson!
-Quan vinga ton pare li dones el comandament i que es pose la tele on vullga, i no li la canvies quan es despiste, que eres el dimoni emplomat!
-Estas tot el dia en la cançoneta. Et dones corda? I el espencat? Jo ja he posat la taula i encara no el veig.
-¿Espencat? Qui t’ha dit a tu que dinem espencat? Hui fideua, que tenien un peix molt fresc i no he pogut dir que no als carrancs.
-Com se’n aprofiteu dels menuts! A mi no em dones espencat i tu et fas una bona fideuà i després els carranquets... Per a que digues que rebentes... Vius com una reina!
-Fes el favor de callar o em llevaré l’espardenya! T’hauria de pegar una ensabonada ben gran... Sense deixar-me la llengua!
-Shhh, calla! Que ja puja el pare remugant...
-Assentat a taula i no començes encara a rosegar, que s'enfadara i tindrem un sermó mes llarg que un dia sense pà.

Comentaris

  • Molt bon relat[Ofensiu]
    Gilet56 | 06-02-2014 | Valoració: 10

    Molt bon relat, Magnífica descripció d'una escena quotidiana, amb uns diàlegs frescos i vius. I, sobretot, m'agrada molt aquesta riquesa de vocabulari: aquesta"aixina", aquestes "creïlles", aquest "espencat"..-tant bo - variants que enriqueixen i fan mes nostra - de tots - la llengua comuna, malgrat el que puguin dir alguns rucs amb rostre de polítics.

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    El teu relat ha estat seleccionat per formar part del recull L’estimem perquè és la nostra! que l'Associació de Relataires en Català publicarà al voltant del mes de febrer del 2013.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada, t’agrairíem que ens facis arribar l’autorització de publicació corresponent

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic (leela.arc@gmail.com), el text que t’indiquem al final d’aquest comentari tot fent un copiar i enganxar i complimentant les teves dades.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos


    TEXT D’AUTORITZACIÓ – Cal fer un copiar i enganxar, emplenar les dades personals, i enviar al correu: leela.arc@gmail.com

    En/na ......................................................................................................... amb DNI. número ......................................... i nick relataire ........................................................ AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure l’obra ......................................, del qual sóc autor/a, en el recull L’estimem perquè és la nostra! i a fer-ne difusió pels mitjans habituals de l’ARC.

    En aquesta publicació vull constar amb el nom/pseudònim d’autor/a: .................................

l´Autor

Pètal de lletres

2 Relats

2 Comentaris

1489 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor