Despertar

Un relat de: Filalici
M'he despertat amb la sensació que en passa alguna d'estranya, no sé ben bé què. Tot de sobte m'adono que no veig les coses com se suposa que són. Puc distingir les parets de l'habitació, però són lletges i plenes de brutícia, no hi ha ni rastre dels meus quadres que tant m'agraden. Darrere la finestra ja no hi veig la vall amarada dels colors de la tardor, hi ha només una paret llòbrega i grisa. Què deu haver passat? Vaig anar a dormir després d'haver quedat tercer a la gran cursa d'ahir al vespre, gràcies a la meva gran habilitat a l'hora d'orientar-me per l'hipercircuit. I tot semblava normal. Potser en Ramon en sap alguna cosa... Ep, Ramon! Collons, no el puc localitzar. Què collons passa, aquí? Noto una sensació estranya, com de mullena, i una mena d'olor molt desagradable que no havia sentit mai. I també un rau-rau de la gola a la panxa completament inèdit. Ni puc localitzar ningú ni trobo l'holoconsola, i això ja es comença a fer avorrit. Que vull estar preparat per a la propera cursa! Que serà d'aquí a... Rediantre, ni tan sols sé l'hora. Potser hauré de sortir al porxo a prendre l'aire...

El robot escombriare el va trobar fet miques al fons del forat dels elevadors. Ningú no va trobar cap explicació al fet que, per primera vegada en cent anys, hagués fallat de sobte un xip central humà de tal manera que colapsessin tots els sistemes associats.

Comentaris

  • Intel.ligència artificial.[Ofensiu]
    Carles Ferran | 12-12-2013

    Em costa distingir si parles d’un robot amb un xip que l’humanitza o d’un humà robotitzat. Tanmateix, no sembla que hi hagués gran diferència, en ambdós casos. La història és atractiva i té un transfons filosòfic que fa rumiar, i la redacció és força expressiva. Sort.

  • ho reconec[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 10-12-2013

    m'ha costat diverses lectures ficar-me en els circuits d'un robot per fer meu el relat i veure pels seus ulls la autèntica realitat que l'envolta, i no aquella que li ofereix aquell circuit que ara té espatllat... bé, que tenia, ara ja, al fons de tot del forat de l'ascensor sol resta un munt de ferralla.

    Molt bo el relat! Sort!

    Ferran

  • Una inversió[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 08-12-2013

    del concepte del robot força interessant.

    La veritat és que nosaltres també ens fem malbè i de tant en tant toca renovar.

    Sort.

l´Autor

Foto de perfil de Filalici

Filalici

125 Relats

134 Comentaris

99319 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Sempre intentant trobar el camí cap a la "A" de l'Oceà Atlàntic... era petit i no me'n recordo gaire, tampoc tinc els vells exemplars del Cavall Fort, però aquelles historietes m'han quedat com un dels mites de la meva infància.

Per dir quatre paraules de mi: sóc de l'any 77, i sóc enginyer industrial. Escriure m'agrada, tot i que sempre ho he fet bastant esporàdicament. Trobar aquesta web m'anima a fer-ho més, senzillament per passar-ho bé una estona.

També em podeu trobar al meu bloc i al meu recull de haikus



R en Cadena

"La mjesus em va encadenar i jo he passat la cadena a esperitlliure i icarapapallona"

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")